Slåssing i andre gir!
0

Slåssing i andre gir!

Før vi setter i gang, vil jeg understreke at denne anmeldelsen er fri for spoilere for dere som ikke har sett One Piece og kunne tenke dere å se det. For dere som har sett One Piece, vil det fremdeles være nok info til å skjønne hva det er snakk om.

Endelig ble det lansert et nytt One Piece-slåssespill! I en serie som inneholder så mange forskjellige evner og karakterer, er det nesten rart at det er så lenge siden sist vi fikk et 1vs1-spill i denne stilen. Men nå får vi en gjennomført slåssetittel, med blant annet 40 spillbare karakterer og 65 støttekarakterer. Og Burning Blood leverer bra på en rekke ting, men det er dessverre andre deler ved spillet som kunne vært mer gjennomført.

Når det kommer til gameplay, har jeg lite klager å komme med. Spillet er såpass detaljert og gjennomført, og timene flyr når man først setter i gang. Alle de 40 karakterene har forskjellige evner og/eller våpen. Noen av karakterene har djevelfrukt-evner som gummi-, ild-, eller lava-krefter, og noen av karakterene har (i tillegg) haki-krefter som kan annulere djevelfrukt-kreftene over en viss periode. Man kan velge opp til 9(!) karakterer per kamp, men kun bruke lag på 3 om gangen. Mister du de tre første på laget ditt, vil de tre neste hoppe inn i kampen. Spillet er en mot en spiller, så det sier seg selv at man bruker en karakter om gangen, men man kan bytte til en av de to andre på laget omtrent når man vil. Og vil man ha en rask kamp, er det selvsagt mulig å bare velge en karakter på hvert lag.

Hver karakter har en hel rekke angrep å velge imellom, men det er allikevel ingen lange, avanserte komboer å lære seg. Dette er et pluss i boka mi, siden jeg er helt elendig med komboer. A A A A X er fint. Banene foregår også i et 3D rom hvor man kan bevege seg fritt, uavhengig av hvor motstanderen står. Kameraet vil dog alltid ligge bak spiller nummer 1, med mindre man velger å spille med splittet skjerm. Men ingen av delene er noe stort problem. Det jeg ser på som et problem, er antallet baner. Man har 12 baner å velge imellom, uten mulighet til å låse opp flere. Skulle ønske at det gikk an å låse opp dobbelt så mange, for enda større variasjon. Ikke at det har så mye å si, ettersom alle banene fungerer på samme måte. Det er kun bakgrunnen og musikken som endrer seg.

Apropos musikk, skulle jeg ønske at Burning Blood brukte litt originalmusikk fra serien, selv om musikken i spillet passer veldig godt. For eksempel ligger det festlig piratmusikk over menyen hvor man velger hvilke modus man vil spille. Og bortsett fra fritt spill-modusen (hvor man finner flerspiller), kan man spille kampanje, online, kamp om piratflagg, og “WANTED versus”. I kamp om piratflagg, velger man et piratflagg å seile under, og deretter går det ut på å erobre øyer i blant annet Grand Line og New World. På hver øy møter man motstandere, enten computere eller andre spillere online. I online-modusen, kan du selvsagt spille mot andre spillere over nettet. Verre er det ikke.

WANTED versus og kampanjen derimot, kan spilles for å åpne nye karakterer. I WANTED versus blir man presentert for forskjellige ettersøkte pirater, og må ta opp kampen mot dem hvor vanskelighetsgraden er markert med antall stjerner. Ofte er det to (eller flere) karakterer fra serien man må kjempe mot, og de passer ofte veldig godt sammen med tanke på personlighet og forhold. For eksempel Luffy og Bartolomeo. Det morsomme ved dette er når kampene starter. For i begynnelsen av hver kamp får alle karakterene man spiller som en introduksjon hvor de sier et par ord. Velger man to karakterer som kjenner hverandre, snakker de til hverandre. Zoro og Sanji uttrykker sin evige rivalisering, imens Luffy og Ace kan bli introdusert som brødre i ett og samme klipp. Det er mange forskjellige slike kombinasjoner man kan låse opp! Man kan fort få seg en overraskelse før hver kamp med kule introduksjoner, i tillegg til at karakterer også kan reagere på hverandre under spillet. For eksempel kan Sanji uskadeliggjøres om han spiller mot en dame. Da vil han bare løpe rundt og sende hjerter, istedet for å faktisk slåss.

Noe som ikke var like kult, dessverre, var kampanjen. Man starter som Luffy i Marine Ford-kapittelet, og spiller seg igjennom krigen fra start til slutt. Deretter åpner man samme kapittelet om igjen med tre andre sentrale karakterer i den delen av serien. Men dette er alt kampanjen har å by på. Kun det ene kapittelet fra serien! Selve Marine Ford-krigen starter etter episode 450 i animen, og serien er i dag på OVER 700 episoder. Det er mildt sagt en del historie man går glipp av.

Jeg skulle heller ønske det var mulig å spille historien kapittel for kapittel, og heller spille som de forskjellige karakterene i en kronologisk rekkefølge. Om det var fra Marine Ford og frem til dit serien er i dag, hadde jeg vært storfornøyd. Det er veldig misvisende når Luffy og Doflamingo er avbildet på coveret. Man forventer Dressrosa, men man kommer ikke engang i nærheten. Det skal nevnes at det dukker opp karakterer fra hele serien frem til i dag, men jeg vil fremdeles ha en historiekampanje hvor jeg kan oppleve mer av One Piece-universet. Vi får se hva vi får i Burning Blood 2

Jeg var alt i alt skuffet av historiekampanjen, selv om Marine Ford-delen av serien er innmari god. Men det er utrolig mye oppbygning man går glipp av. Det skummleste med kampanjen er at den avslører utrolig mye for de av dere som ikke har sett One Piece og gjerne kunne tenkt dere å se serien. I tillegg blir motstanderene så utrolig vanskelige mot slutten at det nesten ikke er gøy. Greit nok at de spiller bra, men de tåler i tillegg alt for mye og gjør alt for mye skade på deg til at det blir noe moro. Moroa i spillet ligger hovedsakelig i flerspillerdelen. Inviter alle slåssespillentusiastene du kjenner, eller One Piece-fansen, og ta en skikkelig heftig konkurranse. Man har utrolig mange kombinasjoner av karakterer å bygge lag med!

“Men om jeg ikke kan spille historiekampanjen, kan jeg ikke låse opp alle karakterene, da?” tenker du. Selvsagt kan du det! Man kan stikke innom piratbasen, som fungerer som en butikk. Etter hver kamp tjener man “beli”, som er valutaen i One Piece-universet, og kan brukes til å kjøpe karakterene man vil ha fra selveste Buggy. Om du vil ha flere støttekarakterer, må de også kjøpes fra han. Støttekarakterene kan brukes i kamper for å gi deg høyere forsvar, angrep, eller rett og slett helbrede deg. Man kan velge opp til tre støttekarakterer i hver kamp, og det gjelder å finne seg en kombo som fungerer godt med laget du har satt sammen. Som nevnt tidligere er det hele 65 forskjellige støttekarakterer å låse opp, og det åpner også for mange strategier.

One Piece: Burning Blood er til syvende og sist et spill fansen vil like, spesielt i form av utvalg av karakterer og detaljer lagt inn i spillet. Det er selvsagt noen karakterer jeg savner å kunne spille som, men om de dukker opp i en DLC eller i et “Burning Blood 2” gjenstår å se. Kampanjen mangler dessverre for mye historie og ble litt kjedelig i lengda, men flespilleren kan man leve lenge på. Og det er ingen tvil om at det er det utviklerne har gått inn for. Jeg vil veldig gjerne gi spillet en 5’er fordi det er timesvis med moro, men til syvende å sist er det for mye å sette fingeren på at jeg må trekke fra et øye på terningen.

Inntil neste gang får du og vennene dine kjempe om hvem som har krav på tittelen som Piratkonge, og ikke minst krav på den sagnomsuste skatten One Piece.

About Sam Einar Engh Syftestad

Filmutdannet spillentusiast som legger vekt på historiefortelling. Jobber med filmproduksjon og er den ene halvdelen av Emmy & Zaspen Let's Play. Lever ellers for Star Wars.