Slik blir du proff i e-sport
0

Slik blir du proff i e-sport

apr 20 Spill.no  

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold.

Drømmer du om å ta gaming til nye høyder, og faktisk gjøre karriere ut av det du er god på? De beste innen e-sport tjener millioner i året gjennom sponsoravtaler og pengepremier. Det som for mange på nittitallet kun var en fjern drøm, er i dag blitt en reell yrkesvei for mange håpefulle, unge spillere.

En sportsgren i rask utvikling

E-sport er i dag en velutviklet sportsgren, og lagspill i PC fyller opp idrettsstadioner på lik linje med fotball, hockey og basketball. I utlandet samler tusenvis av spillere seg til turneringer som League of Legends World Championship, Valve’s annual world championship i Dota 2 og Halo World Championship – bare for å nevne noen. Her er pengepremiene på så mye som 2-3 millioner dollar.

Også i Norge har e-sport kommet for å bli. Den årlige sammenkomsten The Gathering har blitt et mekka for norske e-sport fans, både blant amatører og profesjonelle spillere. Dersom du klarer å hevde deg blant eliten, er det med andre store muligheter for å la hobbyen bli levebrødet.

På samme måte som sjakk, handler e-sport om å mestre spillet, analysere motstanderen og gjøre riktige mottrekk. For å bli god må du derfor øve. Masse. Et annet godt tips er å utfordre deg selv mot spillere som er sterkere enn deg. Siden e-sport foregår online, har du tilgang på motspillere over hele verden. Plukk opp nyttige tips fra motspilleren, og bruk disse til å trene opp egne ferdigheter.

Velg riktig utstyr

I de fleste sportsgrener er man avhengig av godt utstyr for å bli god. Det krever selvsagt også en god dose tålmodighet, dedikasjon og talent, men det hele starter med riktig utstyr. Rett gamingutstyr hever spillopplevelsen, og kan derfor være en god motivasjonsboost for å bli god. Når det gjelder utstyr som brukes i e-sport, er dette imidlertid en dyr affære. En god stasjonær gaming-PC kan koste opp mot 40-50 000 kroner.

Du kan selvsagt finne en OK gaming-PC til en fjerdedel av prisen også, men for å hevde deg i eliten trenger du en PC som er kraftig nok og en skjerm med høy oppdateringsfrekevens. Annet utstyr som er viktig for spillopplevelsen er et tastatur som du kan tilpasse etter personlige behov og en presis mus. Ikke minst bør du skaffe deg et ålreit headset som gir deg en god lydopplevelse.

Slik finansierer du utstyret

Profesjonelt spillutstyr er dyrt, og det kan kanskje være vanskelig å finne midlene til å investere i e-sportdrømmen. Særlig hvis du starter fra scratch og skal kjøpe inn alt nytt. Så hvordan kan du finansiere utstyret på en god måte? En måte å få inn ekstra penger på er ved å skaffe deg en ekstrajobb. Med en ekstrajobb kan du få fleksible vakter som passer timeplanen, og dermed sette av penger forbeholdt gamingutstyr.

Har du behov for finansiering raskt, og ikke har tid til å spare opp pengene over tid, kan du vurdere å ta opp et forbrukslån. Et forbrukslån kan gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger der og da. Samtidig er det viktig å huske på at et lån er en midlertidig løsning og at pengene skal betales tilbake. Du bør derfor sørge for at du har råd til å betale ned gjelden du tar på deg, og ikke låner over evne.

Hos Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet. Dermed kan du bruke pengene på akkurat det du ønsker. Fordelen med å søke lån gjennom Axo Finans er at søknaden blir behandlet hos flere banker samtidig. Du trenger bare å sende inn én søknad, så vil Axo Finans presentere det beste lånetilbudet til deg når alle bankene har behandlet søknaden.

Priseksempel: Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.