Sol, sommer og cosplay!
0

Sol, sommer og cosplay!

jul 12 Spill.no  

Hvor finner man prinsesse Peach, Stormtroopers fra Star Wars, Haruhi Suzumiya og Harry Potter på et og samme sted? I Norge kunne man i hvert fall finne hele gjengen på Oslo kongressenter den 26. og 27. juni – på det store arrangementet Desucon!

Nerdekongress

Desucon er norges største samling for nerder, og da inkluderer jeg meg selv i betegnelsen! Det er et kjempestort arrangement som strekker seg over to dager. I disse to dagene handler alt om spill, filmer, fantasy, sci-fi og japansk populærkultur. Ja, du har sikkert hørt om det, manga og anime. To fenomener som av en eller annen uforklarlig grunn har blitt utrolig populære, både i Amerika, England, og i lille Norge!

Helgen er en blanding av alt vi nerder liker, om du så er en Japan-fanboy eller Harry Potter-nerd. Oppi lapskausen har arrangørene slengt inn Stormtrooper-jakt, Harry Potter-rollespill, cosplay-konkurranse og blind dating! Noe for en hver smak, med andre ord. Hele greia gikk av stabelen 26. og 27. juni i år på Kongressenteret i Oslo, og Spill.no var til stede!

Det største som slo oss med Desucon – eller «Desu», som deltakerne kaller det – er nok cosplay-communityet. Desucon kryr av folk som «cosplayer» – det vil si, kler seg ut. Ordet er satt sammen av ordene «costume» og «roleplay» – og betyr ganske enkelt at man kler seg ut som en tegnefilm/spill/film-karakter og later som at man er vedkommende! For å si det slik, så krydde det av Pikachuer der.

God stemning

Audun Ween (17) cosplayet Tobi fra serien «Naruto».

– Desucon i år var kjempegøy! Det var min første gang, og det var masse interessante mennesker der. Jeg cosplayet Tobi fordi han har noe lik personlighet som meg, i tillegg til at han er min favorittkarakter fra Naruto. Også er han billig og enkel å cosplaye!

Tine Riis (20) var også på Desucon, men cosplayet ikke. Derimot deltok hun i antrekk-konkurransen som fant sted på lørdagen!

– Desucon var kjempekult! Var min første gang i år siden jeg var på det amerikanske Anime Expo i Los Angeles på samme tid i fjor. Desucon var mye mer organisert og crewet tok mer vare på sine deltagere.

Hun forteller også om hvorfor hun valgte å dra på seg akkurat disse klærne den dagen…

– Vel, kjolen er jo inspirert av anime-serien Chobits, og mange har fortalt meg at jeg ligner på hovedpersonen, Chii. Det er mange som har spurt om jeg kan stille opp i fullt cosplay til neste år! Det aller beste med Desucon er at alle kommer overens med alle. Ingen blir utelatt, og crewet gjør en fantastisk jobb med å skape god stemning!

Se bilder fra Desucon på de neste sidene.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.