Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 29 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med valg og konsekvenser fra «The Walking Dead», før vi får en smakebit på friheten i «Dragon’s Dogma». Deretter blir det MMO-krydret strategi fra «End of Nations», før vi får lanserings-goder fra «TERA». Mot slutten blir det rykende kamper fra «Dead or Alive 5», før vi får smake mer på den kreative oppdateringen til «Portal 2». Det hele avsluttes så med en siste nytt fra «Interstellar Marines».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«The Walking Dead»

Telltale Games har gjort stor suksess med sitt episodiske format de siste årene. Samtidig er de også en av de få utviklerne som har klart å gjøre salgsuksess ut av det dødende «adventure»-formatet. Deres siste spillserie er basert på Robert Kirkmans prisvinnende tegneserie, «The Walking Dead». Tegneserien er nok det mørkeste og mest voldelige temaet utvikleren hittil har tatt for seg. For å gi spillerne en følelse for det dype dramaet og de virkelige konsekvensene som oppstår i tegneserien, har Telltale Games gitt spillerne muligheten å gjøre en rekke valg innenfor spillet. Valg de selv påstår vil ha konsekvenser gjennom alle episodene. Det er også dette de snakker om i den siste utviklerdagboken fra spillet. Se den, samt den siste traileren fra spillet, under.

 

 

«The Walking Dead» blir sluppet i et episodisk format. Første episode ble sluppet denne uken til Xbox 360, Playstation 3, PC og Mac.

«Dragon’s Dogma»

Fans av rollespill-sjangeren blir ofte katalogisert innen enten vestens eller østens marked. Tradisjonelt har disse to delene av sjangeren vært sterke motpoler. F. eks. regnes de vestlige spillene for å være mer åpne med store verdener og sanntids kampsystemer. Derimot er de østlige spillene gjerne er mer lukkede linjere opplevelser med fastsatte karakterer og oftest et turbasert kampsystem. Det er nettopp dette skillet Capcom prøver å bryte opp med deres kommende «Dragon’s Dogma». Spillet er nemlig satt til en åpen verden full av muligheter, mens kampsystemet tar inspirasjon fra Capcoms store stall av action-titler. Utviklerne har prøvd å gi spillerne så mye frihet som mulig. Faktisk mener de at «Dragon’s Dogma» tilbyr et nytt nivå av frihet. Noe de snakker mer om i den første utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«End of Nations»

Strategi-veteranene hos Petroglyph Games, som forøvrig består av en rekke utviklere fra legendariske Westwood, jobber for tiden med deres mest ambisiøse prosjekt noen sinne. «End of Nations», som spillet heter, vil nemlig prøve å kombinere sanntids-strategi med en MMO-verden. Nærmest uendelige tilpassnings-muligheter, et verdensomspennende meta-spill og kamper med opp til 56 spillere, er alle med på å oppnå dette. Helt hvordan det vil fungere i praksis er usikkert, men fans av sanntids-strategispill har ihvertfall en spennende tid i vente. Se den siste traileren fra spillet under.

 

«End of Nations» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer kun til PC.

«TERA»

Bluehole Studios og En Masse Entertainment er snart klare for å lansere «TERA» i det vestlige markedet. Spillet, som først ble lansert i Sør-Korea i fjor, er et typisk MMORPG, eller «Massively Multiplayer Online Role Playing Game. Det som skiller «TERA» fra MMO-rollespillene som allerede finnes på markedet, er spillets fokus på et mer action-orientert kampsystem som utviklerne kaller «True Action Combat». Manuell sikting, «dodging» og komboer er alle med på å skape en aktiv og mer action-orientert spilleopplevelse. Se lanseringstraileren til spillet under.

 

«TERA» har slippdato 3 mai 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Dead or Alive 5»

Team Ninjas «Dead or Alive»-serie har lenge vært blant de mer prestisjetunge kampspillene. Riktignok har det gått over seks år siden vi sist fikk bryne oss på et nytt spill i serien. Derfor er det nok mange som gleder seg til å ta opp kampen igjen, når «Dead or Alive 5» lanseres senere i år. «Dead or Alive 5» blir også det første spillet i serien med en mutliplattform-utgivelse siden «Dead or Alive 2» fra 2000. Seriens skaper, Tomonobu Itagaki, har riktignok forlatt Team Ninja, men utviklerne mener fortsatt at de kan skape det beste kampspillet noen sinne. Se den siste traileren fra spillet under.

 

«Dead or Alive 5» har antydet slippdato september 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Portal 2»

Som vår kjære Magnus rapporterte, tidligere denne uken, vil Valve snart slippe en ganske omfattende og såkalt «game changing» oppdatering til «Portal 2». «Perpetual Testing Initiativ», som oppdateringen blir kalt, vil nemlig gi spillerne muligheten til å designe sine egne test-kammer eller «test chambers» som GlaDOS så fint kaller det. Ideen var å lage et veldig lett skaperverktøy som vil la alt fra hardbarka programmerings-veteraner til nybegynnere skape sine egne baner. Det hele kan faktisk ligne litt på grensesnittet for husbygging i «The Sims». Se traileren til oppdatering under.

 

«Portal 2» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 PC og Mac. Denne oppdateringen kommer kun til PC og Mac og er forventet 8 mai.

«Interstellar Marines»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste oppdaterings-videoen fra «Interstellar Marines. Som forøvrig kan sjekkes ut her.

 

«Interstellar Marines» har foreløpig ingen slippdato og kommer først og fremst til PC, men utviklerne håper å kunne gi ut spillet på Xbox 360, Playstation 3, PC og Mac.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.