Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 21 Spill.no  

Da er søndagen endelig her og det vil selvfølgelig si at vår ukentlige søndagstapas også er tilbake. Det gir oss glede at vi også denne uken kan lyse opp den ellers trøtte og kjedelige søndagen med nyhetssaker og morsomheter oppsummert fra uken som har vært. Vi håper det fortsetter å være en suksess og tar gledelig i mot tilbakemeldinger fra dere brukere.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av nye detaljer fra «Assassin’s Creed Episodes» og «Prince of Persia: The Forgotten Sands». Vi finner også ut at slåsskjempen «Super Street Fighter IV» får en rekke nye karakterer samtidig som «Project Offset» får en ny trailer. «Battlefield: Bad Company 2» er også representert med litt videosnacks. Det hele avsluttes så med en film av det noe rare slaget kalt Garrymon. Da er det bare å ønske vel bekomme, vi håper det smaker.

Mer informasjon om et nytt «Assassin’s Creed».

Tidligere i år ble det kjent at Ubisoft Montreal har startet arbeidet på et nytt «Assassin’s Creed»-spill. Spillet skal være klart til mars 2011, men det er ikke snakk om «Assassin’s Creed III». Det nye spillet skal visstnok gå under arbeidstittelen «Assassin’s Creed Episodes» og skal fortsette historien der «Assassin’s Creed II» sluttet.

 

Under «The Interactive Achievement Awards», også kjent som spillverdenes «Oscar», konfirmerte «Assassin’s Creed»-designer Patrice Désilets noen detaljer om spillet. Spillet setter oss igjen inn i rollen som Ezio og mesteparten av handlingen vil denne gangen skje i Roma. Videre skal spillet også ha en flerspillerdel, hva det innebærer er usikkert. Derimot lover Patrice Désilets en fullverdig historiekampanje og en flerspillerdel som vil være rettferdiggjort innenfor spillets handling.

 

Når han ble spurt om hvordan det kan komme et nytt «Assassin’s Creed» bare et år etter det forrige spillet. Svarte Patrice Désilets at siden de nå har all teknologien på plass kan de raskere utvikle spillet.

 

«Assassin’s Creed Episodes» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer mest sannsynlig til Xbox 360 og Playstation 3. En PC versjon kan muligens forventes noe senere.

Nye detaljer og skjermbilder fra «The Forgotten Sands».

«Prince of Persia: The Forgotten Sands» er forventet i butikkene allerede i mai. Det er derfor litt rart at det ikke har kommet mer informasjon fra spillet. Da var det jo på tide at det, denne uken, kom frem nye detaljer rundt spillets spillbarhet.

 

Ubisoft har denne gangen valgt å gå tilbake til handlingen fra den forrige generasjonens spill. Satt mellom «Prince of Persia: Sands of Time» og «Prince of Persia: Warrior Within» har prinsen igjen kontroll over tiden, som i de tidligere spillene. En djinn (lampe-ånd) ved navn Razia vil fungere som spillets oppgradering-system og vil gi prinsen flere ferdigheter relatert til de fire elementene og prinsens tidskontroll. For eksempel vil Razia gi prinsen muligheten til å gjøre vann solid, slik at han kan ta i og til og med klatre i det. Det vil finnes 4 elementbaserte ferdigheter som prinsen får tak i gjennom spillets gang. Disse vil lage en blanding av akrobatisk plattform-spilling og oppgaveløsning.

 

Ubisoft går også tilbake til de tidligere spillene når det kommer til «Prince of Persia: The Forgotten Sands» sitt kampsystem. Michael Mcintyre, spillets brettdesigner, beskriver det som lignende kampsystemet i «Prince of Persia: The Sands of Time», men skrudd til 11. Fokusert rundt komboer og en mot mange mekanikker er prinsens akrobatiske kampferdigheter bedre enn noen sinne. Det skal være mulig å kjempe mot opptil 50 fiender på en gang.

 

«Prince of Persia: The Forgotten Sands» har slippdato 20. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Det kommer også versjoner til Wii, DS og PSP.

«Super Street Fighter IV» får enda flere karakterer.

Fjorårets «Street Fighter IV» var en kjempesuksess og mange mener det har gitt nytt liv til slåssspill-sjangeren. Det er nok en av grunnene til at Capcom i kjent «Street Fighter»-stil velger å gi ut en oppgradert versjon av spillet kalt «Super Street Fighter IV». Superversjonen vil inkludere et oppgradert og videre balansert kampsystem og 10 nye karakterer.

 

Denne uken ble 3 nye karakterer annonsert. Dudley, Ibuku og Makoto slutter seg til gjengen av annonserte karakterer, som hittil er 9. Traileren under introduserer oss til alle de hittil annonserte karakterene samtidig som den viser litt actionspekket kamp mellom dem. Har man øyne for detaljer vil man også legge merke til at den tiende og siste karakteren blir hintet til på slutten av traileren. Hvem ordene «looks like it’s time to oil up» og den rennende oljen hinter til, vet ikke jeg, men er du fan av serien har du kanskje allerede noen teorier.

 

«Super Street Fighter IV» har slippdato 30. april 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Project Offset» er tilbake.

«Project Offset» er arbeidstittelen på Offset Softwares første spill. Utviklerselskapet ble etablert i 2005 av Sam McGrath, Travis Stringer og Trevor Stringer. Med bare 3 ansatte og kun støttet økonomisk av spillere, var det nok ingen som forventet at det skulle gå fort. Mye har derimot forandret seg siden gang. Offset Sofware ble i 2008 kjøpt opp av prosessor-giganten Intel og består nå av hele 50 ansatte. Denne uken kom det også en ny trailer fra spillet.

 

Med uregelmessige mellomrom har Offset Software gitt ut trailere som gang på gang har gitt store deler av verden bakoversveis. Den siste traileren er nok ikke like overbevisende. Det er jo også forventet da industrien har utviklet seg mye siden 2005. Traileren, som kan ses under, klarer likevel å nå den grafiske kvaliteten vi forventer av spill i dag.

 

«Project Offset» har ingen antydet slippdato eller annonserte platformer.

Videosnacks fra «Battlefield: Bad Company 2».

Svenske DICE sitt «Battlefield: Bad Company 2» er det høye forventninger til. Spillets handling skal fortsette å fortelle om de pengegriske soldatene, denne gangen på jakt etter et ukjent våpen i Sør-Amerika. Spillets flerspillerdel har allerede hat stor suksess med både beta og demoer, og mange forventer at det til og med skal kunne gi «Modern Warfare 2» en konkurranse. Vi har funnet frem et par godbiter fra spillet, som hvis ikke annet er ganske underholdene.

 

Det er nok mange som i mars vil gjøre skiftet fra det nå juksinfiserte «Modern Warfare 2» til «Battlefield: Bad Company 2». Med dette i tankene har gutta fra Pixelenemy.com laget en film som skal hjelpe deg å gjøre skiftet uten å virke som en «noob». Med lærerike lekser i en nedlatende tone klarer de å lage en film som er både hjelpsom og utrolig morsom på samme tid.

 

Under er en noe kortere og kanskje ikke like godt produsert film, men «Choppa Hopping» er likevel så tøff at den bare må ses. Her er det 2 gutter som i ekte James Bond stil har filmet et stunt fra beta-versjonen av spillet.

 

«Battlefield: Bad Company 2» har slippdato 5. mars 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Garrymon?

Jeg håper denne ukens Søndagstapas sto til smak for de aller fleste og jeg velger denne gangen å avslutte med en film fra det rare hjørnet. Her er det to gutter som ved hjelp av «Half-Life 2» modifikasjonen «Garry’s Mod» har laget hele første episode av tegnefilmserien «Pokemon» med «Half-Life»-karakterer. Filmen er riktignok noen uker gammel, men den er så bisarr og morsom at både jeg og Frode syntes den fortjente en plass i ukens søndagstapas.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.