Søndagstapas
0

Søndagstapas

aug 08 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og det vil selvfølgelig si at vår tradisjonsrike søndagstapas nok en gang er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra store annonseringer til små morsomheter og alt som kunne finnes i mellom. Søndagstapsen fortsetter å gå i noe redusert hastighet da Ferieavviklinger og vikarierende ansvarsområder korter noe ned på den tilgjengelige tiden. Vi håper likevel det finnes noe for de fleste og håper dere kommer tilbake til søndagstapas også neste uke.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner med «Legends and Killers»-trailer fra «Red Dead Redemption» og teknologi-snakk fra utviklerne bak «Mafia II». Deretter får vi med oss at «LittleBigPlanet 2» får hele 40 nye brett, mens «Driver: San Francisco» får lisensierte biler. Mot slutten finner vi så at «True Crime: Hong Kong» har blitt utsatt, før det hele avsluttes med en actionfylt film fra youtube-brukeren freddiew. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Legender og drapsmenn

Rockstar Games «Red Dead Redemption» er uten tvil en av de titlene som kommer til å kjempe om de gjeve «Årets Spill»-prisene for 2010. Mange har allerede blitt trollbundet av spillets vakre og spennende verden, og de som enda ikke har opplevet spillet burde se å gjøre noe med det. Likevel er det nok mange som etter flere titalls timer med spillet, nå har gått litt lei. Det stopper riktignok ikke Rockstar Games fra å gi ut en rekke nedlastbare pakker til spillet. Den andre av disse pakkene, «Legends and Killers», er forventet til uken og vil koste omtrent 60 kroner. «Legends and Killers» vil gi spillerne ni nye flerspiller-beliggenheter, åtte nye flerspiller-karakterer fra «Red Dead Revolver», et nytt kastevåpen i form av en tomahawk og selvfølgelig nye achievements og trophies.

 

Utgivelsen av den etterlengtede pakken er rett rundt hjørnet og i den sammenheng har Rockstar Games nå gitt ut en ny trailer til pakken, som kan ses under.

 

«Red Dead Redemption» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

Åpenverdenens teknologi

2K Czech er snart klare med deres etterlengtede «Mafia II». Spillet vil være et åpenverden actionspill som fokuseres rundt Vito Scaletta og hans klatring oppover mafians rangstige. Sammen med hans gode venn Joe Barbaro vil han komme i en rekke både spennende og kinkige situasjoner som ofte må løses med noen godt plasserte pistolskudd. Selv om serien er kjent for sin handling og historiefortelling, vil gutta i 2K Czech også gjerne fortelle om teknologien de har brukt for å skape en troverdig og levende verden. Noe de fint gjør i utviklerdagboken under.

 

«Mafia II» har slippdato 27 august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Et nytt eventyr

Media Molecules «LittleBigPlanet» fra 2008, både sjarmerte og overbeviste mange med sine søte karakterer og kraftige redigeringsverktøy. Da en oppfølger ble annonsert tidligere i år, ble det først møtt med noe skepsis, men desto mer Media Molecule viser fra spillet, blir desto fler spillere overbevist. «LittleBigPlanet 2» vil være mye mer tilrettelagt for kreative spillere og det vil ikke lenger så fokusert rundt en bestemt sjanger. Media Molecule sier faktisk at man skal kunne bygge både sanntids-strategispill og rollespill med de nye verktøyene, så her burde det virkelig bare være fantasien som setter stopper. For de som kanskje ikke er av den kreative sorten finnes det også trøst, for Media Molecule har laget 40 nye brett som lover både variasjon og søte plattform-opplevelser. Det er disse det handler om i den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«LittleBigPlanet 2» har antydet slippdato november 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Får lisensierte biler

Ubisoft Reflections, tidligere kjent som Reflections Interactive, annonserte under E3 i år at de var i gang med utviklingen av et nytt spill i deres godt kjente «Driver»-serie. Spillet, som heter «Driver: San Francisco», setter oss igjen inn i rollen som tidligere racerbilsjåfør og politietterforsker John Tanner. Denne gangen er derimot ikke alt som det skal, for etter en forferdelig bilulykke befinner han seg nå i koma. Det er også i John Tanners koma at spillets handling og kjøresekvenser vil utfolde seg. Ulikt tidligere spill i serien, uten om det første «Driver», har spillerne ikke lenger mulighet til å gå ut av bilen her. Ubisoft Reflections har isteden skapt en funksjon de kaller «Shift». «Shift»-funksjonen vil nemlig la spillerne transportere Tanner til en hvilken som helst bil i nærheten. Det vil heller ikke være mangel på biler å velge fra og for en gang skyld skal de være naturtro gjengivelser. «Driver: San Francisco» vil nemlig være det første spillet i serien som har lisensierte kjøretøy. Du kan sjekke ut noen av de lisensierte kjøretøyene i bildene under

 

«Driver: San Francisco» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii, OnLive, PC og Mac.

Triadene må vente til neste år

United Front Games debuterte tidligere i år med «Mod Nation Racers» og deres neste spill vil være en oppfølger til Luxoflux sin «True Crime»-serie. Spillet, som er kalt «True Crime: Hong Kong», vil følge politietterforskeren Wei Shen, som må infiltrere Triadene. Spillet skal være et åpenverden-spill og United Front Games lover å opprettholde seriens kjennetegnede actionfokus. Dessverre skal det vise seg at vi ikke får fingrene i «True Crime: Hong Kong» like fort som tidligere antatt. Under Activisions inntjeningsrapport, denne uken, ble det nemlig annonsert at spillet blir dyttet inn i 2011. «True Crime: Hong Kong» slutter seg derfor til bølgen av spill som blir forsinket inn i det neste året.

 

«True Crime: Hong Kong» har altså nå antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Aimbot

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe for de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en liten film fra amatørfilmskaperen Freddie Wong. Her viser han hvordan en aimbot ville fungert hvis man kunne brukt den i virkeligheten.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.