Søndagstapas
0

Søndagstapas

okt 10 Spill.no  

Vi har nok en gang kommet til ukens slutt og søndagen er her. Det vil jo selvfølgelig si at vår superdupre søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers noe kjedelige og tørre søndagen med litt action i form av en god blanding spillnyheter. Her samler vil flere av ukens nyhetsaker og alt fra de største annonseringene til de minste morsomheten kan finnes her. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de fleste og tar gjerne i mot både ris og ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi starter det hele med informasjon og trailer fra den kommende flerspillerbetaen til «Killzone 3», før vi får med oss annonseringen av «X-Men: Destiny». Deretter går turen til ville dyr og Afrika i «Cabela’s Dangerous Hunts 2011», før vi får et skikkelig heftig innblikk i «Star Wars: The Force Unleashed II». Mot slutten blir det så kreativitet og universale leketøy fra «Lego Universe», før vi tar en titt på «Need for Speed: Hot Pursuit». Det hele avsluttes så med nok en humoristisk trailer fra «Raving Rabbids: Travel in Time». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Klar til å krige om betanøkler?

Tross det mange vil kalle alt for høye forventninger, gjorde «Killzone 2» god suksess da det endelig ble lansert på starten av fjoråret. Spillets presentasjon levde kanskje ikke opp til de skyhøye forventningene, men den var likevel av høyt kaliber og mange ble også fengslet av spillets flerspillerdel. Utviklerne bak spillet, Guerrilla Games, er godt fornøyde med suksessen og er nå snart klare med en oppfølger i «Killzone 3». Denne uken ble det også lagt fram informasjon, samt en trailer som kan ses under, om den kommende flerspillerbetaen til «Killzone 3». Den vil gå av stabelen 25 oktober 2010 og er du blant de som kunne tenke deg en plass i betaen, må du følge med nå. Det er nemlig bare 10 000 plasser og her er det første mann til mølla.

 

Først og fremst må du ha et Playstation Plus medlemskap, betaen er dessverre forbeholdt de som har punget ut for Sonys betalingstjeneste. Deretter må du være blant de 10 000 første som laster ned et eksklusivt nytt «Killzone 3»-bakgrunnstema gjennom Playstation Store. Temaet skal ligge oppe til nedlasting fra og med den 13 oktober, men skal du være blant de 10 000 første må du nok være tidlig ute. Er man derimot blant de første som laster ned temaet vil man, på den 25 oktober, få tilsendt en e-mail med videre informasjon om hvordan man kan være med i betaen.

 

«Killzone 3» har antydet slippdato februar 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Din skjebne som superhelt

Denne uken annonserte Activision og Silicon Knights, mest kjent for «Too Human», at de har gått inn i et samarbeid for å utvikle et nytt spill basert på X-Men-lisensen. Spillet, som er kalt «X-Men: Destiny», vil sette spillerne i rollen som et nytt medlem av det kraftfulle X-Men-laget. Utover dette var det lite informasjon å trekke fra hverken Activision eller Silicon Knights. Riktignok kan man jo sjekke ut den såkalte «teaser»-traileren som ble sluppet med annonseringen under.

 

«X-Men: Destiny» har antydet slippdato høsten 2011. Så langt har ingen plattformer blitt annonsert.

På jakt etter å overleve

Jakt-spill har nok aldri hatt så veldig stor appell for oss kjernespillere, men det stopper likevel ikke Activision fra å satse stort på «Cabela’s Dangerous Hunts»-seriens neste tittel. Serien har tidligere vært kjent for å bringe både action og handling til sjangeren og i årets inntog, som forøvrig er kalt «Cabela’s Dangerous Hunts 2011», vil de også bringe inn produksjonsverdier og plastleketøy. Alle versjoner av spillet, bortsett fra Nintendo DS, vil nemlig medfølge en egen gevær-kontroller. Tross alt dette virker faktisk «Cabela’s Dangerous Hunts 2011» som et noe interessant konsept, om ikke ihvertfall anderledes. Handlingen følger Cole Rainsford som drar til Afrika for å prøve å få kontakt med sin ukjente far. Sammen drar de så på et jakt-safari for å jage etter ville dyr, men når de plutselig blir strandet mitt ute i ødemarken blir opplevelsen veldig anderledes. For med en rekke ville og aggressive dyr som nå jager etter dem, blir det hele en kamp om overlevelse. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Cabela’s Dangerous Hunts 2011» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og Nintendo DS.

Starkillers turbulente ferd

«Star Wars: The Force Unleashed» fra 2008 regnes å være «Star Wars»-universets raskest selgende spilltittel og en av LucasArts største suksesser. Da er det nok ikke så rart at LucasArts har valgt å satse på en oppfølger, kalt «Star Wars: The Force Unleashed II». Det er nok heller ikke få «Star Wars»-fans som gleder seg til å igjen få bruke «Starkillers» steroide-fylte krefter. LucasArts lover som vanlig en rekke forbedringer og uansett kan vi forvente masse action og intriger i episk «Star Wars»-stil. Spillet lanseres mot slutten av måneden og mens spillet nærmer seg utgivelse har LucasArts nå gitt ut en skikkelig heftig lanseringstrailer, som kan ses under.

 

«Star Wars: The Force Unleashed II» har slippdato 29 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner til Wii, Nintendo DS og iPhone er også under utvikling.

Et univers av universale leketøy

Lego er absolutt et universalt leketøy som kan passe like godt til både gutter, jenter, store og små. Dette er også noe NetDevil og Warner Bros. Interactive håper å tappe inn i med det kommende «Lego Universe». «Lego Universe» vil være et MMO-spill (Massivly Multiplayer Online) hvor spillerne kan lage sine egne minifigs og ferdes rundt i en mye variert verden. Alt fra moderne byer til riddere og magi kan finnes her. Man kan jo heller ikke lage et Lego-spill uten noe form for kreativitet og «Lego Universe» følger selvfølgelig det. Alle spillere vil få tildelt et område hvor de kan bygge alt fra forhåndslagde til helt egenlagde kreasjoner. Spillets fokus vil være på samarbeidspilling og det vil ikke være noe nivåsystem for karakterene. Derimot vil karakterenes progresjon være basert på diverse utstyr og byggemuligheter. Denne uken slapp NetDevil introduksjonsfilmen til spillet, som kan ses under.

 

«Lego Universe» har slippdato 22 oktober 2010. Spillet kommer til PC og Mac.

Høy action og eksotiske biler

Criterion Games, mest kjent for «Burnout»-serien, skal nå bryne seg på en annen stor racing-serie, nemlig «Need for Speed». «Need for Speed: Hot Pursuit», som spillet heter, skal gå tilbake til «Need for Speed»-seriens røtter og Criterion Games lover kjøring med mye action og eksotiske biler. Spillets konsept, som forøvrig trukket ut av «Need for Speed III: Hot Pursuit», er å la spillerne delta i racene som enten racedeltaker eller politi. Som racedeltaker er målet å vinne racet, mens politiets oppgave er å stoppe så mange av racedeltakerne som mulig før racet er over. Det er en god formel som allerede har bevist at det fungerer og det blir spennende å se hvordan Criterion Games velger å takle det. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Need for Speed: Hot Pursuit» har slippdato 19 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC og Wii.

«Raving Rabbids: Travel in Time»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg nok en gang å avslutte med en morsom liten trailer fra det kommende spillet «Raving Rabbids: Travel in Time»

 

«Raving Rabbids: Travel in Time» har slippdato 11 november 2010. Spillet kommer kun til Wii.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.