Søndagstapas
0

Søndagstapas

nov 28 Spill.no  

Da var vi igjen kommet til ukens ende, altså søndagen. Det betyr også at vår elskede søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god dose spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver som vanlig å ha et variert måltid klart hver søndag og håper at det finnes noe for alle. Samtidig tar vi også imot ris, ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med et blikk på nylanserte «Splatterhouse», før vi får et lite innblikk i det noe alternative «Mindjack». Deretter går turen til Japan og «Yakuza 4», før vi får vite mer om handlingen i «TERA». Så var det Harrison Krix og «Portal» som sto for tur, som vi så følger opp med nok en fragvideo fra «Call of Duty: Black Ops». Det hele avsluttes så med en latterlig musikkvideo om «StarCraft II».

Blod, blod og blod

Namco Bandais «remake» av klassikeren, «Splatterhouse» fra 1988 ble sluppet på fredag. Spillet er et action-eventyrspill med ekstra fokus på blodig action. Handlingen er sentrert rundt Rick og Jennifer som plutselig befinner seg i et overnaturlig rot av store proporsjoner. For mens Jennifer blir kidnappet av en gal professor, finner Rick en maske som gir han overnaturlige krefter. Denne uken ble, som tidligere nevnt, spillet gitt ut og det er i denne sammenhengen at vi nå kan se lanseringstraileren under.

 

«Splatterhouse» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

Pass hodet

Japanske Feelplus er på nyåret klare med «Mindjack», et tredjepersons-skytespill med en vri. Det småfuturistiske spillet er nemlig basert rundt muligheten til å «hacke» seg inn i hodene til både fiender og sivile. Utover dette lover utviklerne også at spillet skal ha sømløs skifte mellom enspiller og flerspillers samarbeidspill. Satt til året 2031 forteller «Mindjack» om en regjering i forfall og om reisningen av korrupte korporasjoner. Midt oppi dette finner vi også en gruppe med agenter som nå på egenhånd tar opp kampen mot de store korporasjonene. Denne uken kom det altså en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Mindjack» har slippdato 21 januar 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Japanske gangstere på frifot

Segas «Yakuza»-serie har ikke hatt like god suksess her i vesten som i hjemlandet Japan. Riktignok gir Sega fortsatt ikke opp og fortsetter med jevne utgivelser i serien, også her i Europa. «Yakuza 4», som riktignok kom ut i Japan allerede i mars i år, er forventet på nyåret og fans av serien har nok mye å glede seg til. Serien er fortsatt fokusert rundt Kazuma Kiryu, men denne gangen introduseres vi også til tre nye menn. Sammen vil disse begi seg ut på et nytt eventyr i Kamuro City, som er en ganske tro versjon av Tokyos «Red Light District». Denne uken kom det også en ny trailer til spillet og med en god dose selvironi blir den også ganske morsom.

 

«Yakuza 4» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Actionfylt fantasi

Sør-koreanske Bluehole Studios har imponert mange med bilder og video fra deres kommende MMORPG (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) «TERA», også kjent som «The Exiled Realm of Arborea». Det er særlig spillets fokus på et sanntids kampsystem som allerede har overbevist mange. Med aktiv sikting og akrobatiske bevegelser lover det hele å bli en opplevelse som kan appellere til både action og rollespil-fans. Det ser i det minste ganske så imponerende ut. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, går litt mer inn på det overliggende plottet som spillerne må forholde seg til mens de forbedrer sine karakterer.

 

«TERA» har antydet slippdato i starten av 2011. Spillet kommer kun til PC.

Lager den portaler også?

Valves «Portal» fra 2007 ble veldig godt mottatt av både spillpresse og forbrukere. Spillet har derfor en hær av fans som gleder seg til det kommende «Portal 2». Derimot tok Harrison Krix det hele et steg lenger da han i 2009 la ut et bilde av sin reproduksjon av den kjennemerkede portalpistolen fra spillet. Bildet, som raskt spredte seg rundt internett, gjorde Harrison kjent mann i flere kretser og siden den gang har han lagd flere reproduksjoner av portalpistolen. Det er derimot i sammenheng med den veldedige organisasjonen «Child’s Play» at han nå har laget en oppgradert versjon av det ettersøkte leketøyet. Den detaljrike reproduksjonen har nå nemlig fått både lyd og skyte-effekter, som tydelig kan ses i videoen under. Eventuelt kan du jo sjekke ut hele prosessen gjennom Harrisons egen blog her.

 

Ble du derimot fysen på en slik en nå, må du nok være klar for å punge ut med en betydelig sum penger. Denne versjonen skal nemlig auksjoneres bort og det sammen med autografer fra alle utviklerne av spillet.


«Portal» ble sluppet for tre år siden i samlepakken «The Orange Box» og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Se opp!

«Call of Duty: Black Ops» har tatt verden med storm og jeg følger opp forrige ukes «Ballnade» med nok en morsom fragvideo fra spillet. Riktignok synes jeg nok forrige ukes innslag var noe mer imponerende, men det er ikke mye om å gjøre. Se videoen og døm selv, denne velger jeg å gi navnet «CPOD», eller «Care Package of Death».

 

«Call of Duty: Black Ops» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo DS.

Banelings

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en latterlig musikkvideo fra Youtube-brukeren HuskyStarcraft. Sammen med KurtHugoSchneider har de laget en satire av Justin Biebers Baby og det med «StarCraft II» som tema.

 

«StarCraft II» finnes allerede i butikkene og kan kun skaffes til PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.