Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 01 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt hygge og moro i den ellers ganske så treige og kjedelige søndagen. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et bredt tilbud på menyen og håper at det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne i mot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Det hele starter med en ny og forbedret versjon i «Hydrophobia: Prophecy», før vi tar til den moderne vesten i «Call of Juarez: The Cartel». Så blir det masser av nytt fra «Brink», før vi gjør oss klare til å hoppe fra fjelltoppene i «Skydive: Proximity Flight». Mot slutten blir det så en heftig trailer fra «Binary Domain», før vi ser på nyannonserte «Need for Speed: The Run». Det hele avsluttes så med en litt morsom trailer til «Escalation» og «Call of Duty: Black Ops».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Kan de gjenerobre markedet?

Dark Energy Digitals ambisiøse prosjekt «Hydrophobia» fikk ikke så veldig god respons da det ble lansert over Xbox Live i fjor. Derimot håper utviklerne at de kan overvinne, både gamle og nye, spillere, når de relanserer spillet til neste måned på Playstation Network og Steam. Med den nye tittelen, «Hydrophobia: Prophecy», har Dark Energy Digital visstnok omgjort over 70% av spillets innhold og de lover nå en både lengre og mer polert opplevelse. Denne uken slapp de også ut en trailer for å markere den kommende utgivelsen. Traileren kan, som vanlig, ses under.

 

«Hydrophobia: Prophecy» er forventet en gang i løpet av mai 2011. Spillet kommer til Playstation 3 og PC. En Xbox 360-versjon ligger også i kortene, men da noe senere.

Lov og urolighet

Techland har valgt å ta sin western-serie, «Call of Juarez», til moderne tider med det kommende «Call of Juarez: The Cartel». Med et nytt fokus på samarbeidspilling (coop), lover Techland masser av det de kaller moderne western-action. Spillet følger to politimenn og en politikvinne, av den mer skitne sorten, som blir sendt over den amerikanske grensen til Mexico. Oppdraget er et direkte angrep på narkokartellene, men de må stå sammen om de skal ha noen sjans til å overleve. Denne uken slapp Techland og Ubisoft ut en flunkende ny trailer til spillet. Traileren kan ses under.

 

«Call of Juarez: The Cartel» har antydet slippdato andre kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Bli smart på SMART

Splash Damage er snart klare med «Brink», spillet de håper kan revolusjonere førstepersons skytespill-sjangeren. Blant de mer prominente nyvinningene finner vi blant annet bevegelsesystemet «SMART» (Smooth Movement Across Random Terrain) og det utviklerne påstår er et sømløst bytte mellom enspiller og flerspiller. «Brink» er nesten rett rundt hjørnet og det betyr selvfølgelig at det blir rikelig med info og godsaker opp til utgivelsen. Denne uken kom det faktisk hele tre nye videoer til spillet. Videoserien, som er kalt «Get Smart», gir oss en gjennomgang av spillets mange funksjoner og nyanser. Videoene kan selvfølgelig ses under.

 

 

 

«Brink» har slippdato 13 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Ta til sky… tretoppene

Gaijin Entertainment har med titler som «IL-2 Sturmovik» bevist at de er eksperter på kampfly-simulatorer. Nå skal de derimot bryne seg på et noe annerledes konsept. De gir riktignok ikke helt slipp på luftelementet for det nye spillet handler nemlig om såkalt basehopping. For å være helt nøyaktig handler spillet, som heter «Skydive: Proximity Flight», om basehopping med vingedrakt og vil kontrolleres med bevegelsekontroller. Både basehopping og vingedrakt er jo konsepter som ikke har vært gjort ordentlig i spill tidligere så det kan bli spennende å se hvordan «Skydive: Proximity Flight» utvikler seg. Inntil videre kan vi derimot ta en titt på den første traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Skydive: Proximity Flight» har ingen antydet slippdato og spillet er enda ikke konfirmert til noen plattformer.

Maskinalderen er her

Segas «Binary Domain» ble annonsert i starten av året og selv om detaljene var få, var det nok mange som ble spent på et nytt konsept fra mannen bak «Yakuza»-serien», Toshihiro Nagoshi. «Binary Domain» skal være satt til 2080s Tokyo, men tross at spillet tar sted i Japan er det den vestlige verden Sega håper å appellere til. Spillet skal nemlig være et skytespill med fokus på gruppetaktikker og kunstig intelligens. Riktignok skinner det gjennom med japansk popkultur når spillet handler om robotenes fremtog i verden. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet som forøvrig viser masser av faktisk gameplay. Den nye traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Binary Domain» har antydet slippdato tidlig 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

På flukt fra myndighetene

Electronic Arts har gjort stor suksess med sin elskverdige «Need For Speed»-serie i det siste. Titler som Criterions «Need for Speed: Hot Pursuit» og Slightly Mad Studios «Shift 2: Unleashed» har høstet masser av god kritikk. Nå er det derimot Black Box Studios, mest kjent for «Need for Speed: Underground» og «Need for Speed: Most Wanted», som er tilbake bak rattet. Denne uken ble det nemlig annonsert at utvikleren jobber med en ny tittel i serien, nemlig «Need for Speed: The Run». Spillet skal visstnok ha et nytt fokus på handling og vil geleide spillerne på flukt fra myndighetene gjennom store deler av Amerika. Utover det nye handlingsfokuset har det også kommet frem at det er svenske Dice sin «Frostbyte 2.0»-motor, samme motor som brukes i det kommende «Battlefield 3», som skal bære spillet. Det er fortsatt lite informasjon om det nyannonserte spillet, men sammen med annonseringen ble det også sluppet en ganske så heftig trailer, som kan ses under.

 

«Need for Speed: The Run» har antydet slippdato november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo 3DS.

«Call of the Dead»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en trailer for den kommende nedlastbare-pakken til «Call of Duty: Black Ops», kalt «Escalation». Denne traileren fokuserer på addisjonene til spillets zombie-modus.

 

«Call of Duty: Black Ops» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner finnes også til Wii og Nintendo DS. «Escalation» er forventet i starten av mai.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.