Søtt, men kjedelig
0

Søtt, men kjedelig

aug 02 Spill.no  

Pikachu har liksom aldri vært noen superstor pokémon. Joda, greit nok, han har en gigantisk rolle i pokemon-serien, og det er en UTROLIG søt pokémon, men det var liksom aldri den største og sterkeste pokémonen… inntil nå.

 

«Poképark Wii» handler om den store, flotte Poképarken. Det er et paradis for alle typer pokémon, store som små, sterke som svake. Du spiller som Pikachu, og med mange forskjellige type områder å utforske, og like mange pokemon å bli venner med, er det duket for ganske lang og innholdsrik spilletid. Skulle man tro.

 

Saken er at «PokéPark Wii» er et veldig lite holdbart spill. Hele spillet handler først og fremst om å bli venner med andre pokémon, nemlig. AWWWWW! Pikachu sin oppgave gjennom spillet er å få så mange venner som mulig. Supersøtt! …og kjedelig.

 

Det er en liten historie flettet inn her også. Poképarken holder på å falle fra hverandre, fordi de ledende, sterkeste pokémonene ikke stoler på hverandre lenger. Alle vil bare lede for seg selv, og ingen får lov til noe i poképarken lenger. Som Pikachu må du løpe rundt, få masse venner, og spille minigames kalt attractions for å vise hvor utrolig sterk og modig du er. Når de største pokémonene ser hvor fort du løper, eller hvor utrolig flink du er til å samle ringer i lufta, virker du plutselig mye mer overbevisende og diplomatisk! Din evne til å svinge deg i lianer er faktisk så respektbringende at Torterra med en gang overgir seg.

 

Anmeldelsen fortsetter på neste side.

Grunnen til at disse store pokémon-lederene ikke vil ha noe med hverandre å gjøre lenger, er fordi selve essensen av poképarken er ødelagt. En stor himmelkrystall kalt sky prism er blitt knust i tusen biter, og du har fått i oppgave av Mew å samle sammen alle. Slik vil poképarken bli fredfull og lykkelig igjen! Ved en utrolig tilfeldighet har alle attraction-lederene, pokémonene som passer på minispillene, fått en hver, så hver gang du fullfører et minispill får du en bit. Praktisk! Ved å løpe rundt og bli venner med alle pokémonene, kan du låse opp nye minispill, nye områder, og til slutt redde poképarken.

Variasjonen i disse minispillene er også heller manglende. Mange av dem er faktisk bare kopier av hverandre, med et litt annet mål enn du hadde sist. Til sammen er det kanskje fem forskjellige minispill, delt opp i tretten stykker med forskjellige landskap, farger eller mål. Noe som er relativt dumt i og med at «Poképark Wii» er mer eller mindre bygget på disse minispillene.

 

I tillegg til at spillet er halvkjedelig, ødelegges nesten hele opplevelsen med “loading”-skjermer. Om du drar til et nytt område, får du en 30 sekunders lang loading-skjerm. Skal du spille et nytt minispill, får du en 30 sekunders lang loading-skjerm. En blå, enkel skjerm med Pikachu som løper rundt og gjør et eller annet sprell. Søtt de første fem gangene, skikkelig irriterende de neste 70. Musikken går deg også på nervene etter et par ganger.

 

Anmeldelsen fortsetter på neste side.

Grafikken, derimot, er søt og myk. Selv om den er litt hakkete her og der, og kanskje ikke akkurat realistisk, er den søt, fargerik og veldig sjarmerende. Alt er veldig bedårende og pent utformet, områdene du får utforske er fine og gjennomførte, og animasjonene er ikke dårlige.

 

Men det positive slutter kanskje der. Spillkontrollen er også vanskelig og kronglete, og krever en del øvelse før man får det til skikkelig. Den aller største skuffelsen, derimot, er mangelen på multiplayer. Spillet er som sagt mer eller mindre basert på minispill, og man skulle tro at disse åpnet for multiplayeropplevelser á la «Mario Party» eller lignende. Men nei! «Poképark Wii» mangler totalt multiplayer. Ikke online, ikke offline, ikke noenting. Dette bidrar også til å gjøre spillet veldig lite holdbart…

 

Alt i alt er det et søtt, men veldig lite holdbart og dårlig spill. Selv min lillebror på seks år synes det var kjedelig, i og med at han er i målgruppen vil jeg ikke si at spillet er veldig suksessfullt. Ikke noe for dere hardcore-gamere der ute, med andre ord.

 

Se flere bilder fra «PokéPark Wii: Pikachu’s Adventure på neste side.

 

«PokéPark Wii: Pikachu’s Adventure» finnes allerede i butikkene og kan kun skaffes til Wii.


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.