Space Punks tar looter shooteren tilbake til røttene – Se vårt intervju med Flying Wild Hog
0

Space Punks tar looter shooteren tilbake til røttene – Se vårt intervju med Flying Wild Hog

jul 08 Anders Lønning  

Det polske studioet bak spill som Hard Reset, den nye Shadow Warrior trilogien og de kommende spillene Evil West og Trek to Yomi har enda et spill på vei. Den 14. juli lanseres nemlig Space Punks i Early Access på Epic Game Store. I går ettermiddag ble det avholdt en avduking for oss i pressen og i den anledning fikk vi i Spill.no en mulighet til å slå av en prat med Bartek Schweiger og Michał Kuk fra Flying Wild Hog om det kommende spillet.

Spillet er en free-2-play isometrisk action rollespill «Looter Shooter» med støte for opp til fire spillere. Tenk Borderlands møter Diablo, men siden Borderlands i utgangspunktet har vokst ut fra Diablo som konsept føler jeg det er på sin plass å si at Space Punks tar looter shooteren tilbake til røttene. Spillet er utviklet og gis ut i samarbeid med Runescape utvikleren Jagex, som har lang og bred erfaring fra «spill som tjeneste» modellen, noe utviklerne fra Flying Wild Hog ønsker å dra nytte av mens de utvikler det de velger å kalle et actionpakket «levende spill»

Jeg har foreløpig bare spilt et håndfull oppdrag av Space Punks og selv om det spillet fortsatt er på tidlig stadiet virker det for meg som om  de har klart å spikre ned det viktigste i ethvert action rollespill, selve følelsen av spillet. Karakterene man kan spille som, Duke, Eris, Finn og Bob er skyteglade eventyrere som jobber like godt sammen som de holder den Guardians of the Galaxy aktige small-talken seg i mellom gående. Hver av figurene fungerer som hver sin klasse og har sine egne egenskaper og evnet som under overflaten baserer seg på en stor og sammensatt karakterbygger hvor det ser ut til at spillerene kan gjøre heltene til sine helt egne.

Inspirasjonen fra Borderlands er til å ta å føle på både i det estetiske, men også med tanke på at spillet lover et nær uendelig arsenal av våpen, granater og dingsebomser. Men mer om det kan dere se i intervjuet vårt med Bartek og Michał i videoen under:

Space Punks vil som nevnt være i Early Access på Epic Games Store fra 14. juli til en eller annen gang på vinteren, mens en fullverdig lansering på både PC og konsoll en eller annen gang i løpet av 2020. Spillere som vil prøve seg på Early Access kan enten garantere seg en plass ved å kjøpe spillets Swag Pack eller den større Splendor Pack, eller melde sin interesse for å motta en Early Access kode på www.playspacepunks.com.

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.