Spillindustriens skrekktall
0

Spillindustriens skrekktall

des 30 Spill.no  

Pirater lager ulovlige kopier av alt, og spill er intet unntak. I stedet for å betale for spillene, laster heller folk dem ned, og lar utviklerne sitte igjen uten å få penger for arbeidet sitt.

Torrentfreak.com har satt opp en liste med de mest piratkopierte spillene på PC, Xbox 360 og Wii i 2009, og disse tallene kommer nok ikke som en spesielt hyggelig julegave til utgiverne. Ikke overraskende troner «Call of Duty: Modern Warfare 2» høyest på listene med omtrent 4.1 millioner nedlastede versjoner til PC, og i underkant av 1 million til Xbox 360. Om disse tallene stemmer, er det mange som sitter og spiller «Modern Warfare 2» gratis. Til sammenlikning slo det samme spillet alle rekorder ved å selge 4.7 millioner kopier i løpet av de første 24 timene.

Nå betyr ikke dette at Activision mister et salg for hver gang spillet blir lastet ned, for det er sikkert mange som uansett ikke hadde kjøpt spillet. Nøyaktig hvor stort økonomisk tap dette svarer til er derfor vanskelig å si, men det er nok en god del.

Artikkelen fortsetter under bildene

Hva synes dere om disse tallene? Truer piratkopiering av spill selve spillindustrien, eller er det greit at folk tar seg til rette?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.