Spyro: The Reignited Trilogy
0

Spyro: The Reignited Trilogy

Året er 2019, og dragen Spyro har landet på Nintendo Switch med sine første tre eventyr!

Denne pakken inneholder de tre originale platformspillene med Spyro fra playstation 1 i en pakke, fullstendig renovert og pusset opp i Unreal Engine til flott grafikk i full HD.
Spillene ser veldig nydelige ut, og utviklerne hos Toys For Bob har virkelig gått helt ut for å gjenskape spillene på nytt for en ny generasjon gamere.
Det tok ikke lang tid før nostalgien kom frem, følelsen av barndommen komme tilbake og spillene ser nå ut som man selv mener å huske de så ut da man var yngre.

Helt vanlig dag på luftetur med oksen sin detta?

 

Spyro spillene er veldig typisk platform spill fra 90-tallet, du har et fåtall knapper å forholde deg til som hopp, blåse flammer og løpe i høy fart, noe som gjør spillene veldig lett tilgjengelige for barn så vell som voksne å sette seg inn i og kose seg fra første stund.

Du kontrollerer Spyro på hans ferd for  å redde hjemplaneten fra slemminger som prøver å ødelegge ved å fryse vennene hans til statuer i det første spillet, og da må du finne dem gjemt på de forskjellige brettene på hver verden i spillet for å komme deg videre. I de andre spillene i pakken drar Spyro til andre planeter der farer lurer som gjør at Spyro stepper opp for å redde dagen.
Rent historiemessig er ikke disse spillene veldig tunge å følge med, da det er veldig tynn og lett plott å følge med på, men det er selve spillmekanikkene som er i fokus her  slik som med andre platformspill på dette tiåret.

Det er flere morsomme karakterer du møter på i disse spillene

 

Det er rett og slett ren nostalgi og spillglede fra start til slutt her, nydelige omgivelser som suger deg inn i spillet, med varierte fiender som du må slå, skjulte gjenstander og juveler du kan samle opp for å fullføre spillet 100%. Det er ikke et krav om at du finner alt som spillet har gjemt for å komme deg videre, men det er med på å skape en stor motivasjon for å dra tilbake til gamle brett for å prøve å finne alle skjulte Egg, juveler og talismaner som ligger spredt rundt.

Når det kommer til kontroll av Spyro så går alt glatt og du føler det er veldig presise bevegelser som gjør det til en drøm å løpe rundt og sette fyr på fiender som prøver å hindre deg på veien. Du trenger ikke å være noen rakettforsker heller for å ta knekken på fiender da det er veldig visuelt enkelt hvordan du kan ta dem, enkeltefiender er lette å ta ved å brenne dem, der andre fiender med skjold og lignende kan du trenge å løpe ned før du kan brenne dem når skjoldet er mistet.

Fra spill nr 2 får du servert flere videosekvenser mellom banene som serverer god humor med de forskjellige karakterene du møter.

 

Det er også veldig positivt at spillet kan spilles med norsk språk, som gjør at mindre barn og dem som ikke er like stødige i engelsk også kan nyte denne herlige nostalgibomben for første gang, kanskje sammen med foreldre som får dykke ned i barndommen sin med neste generasjon.

Rent teknisk viser Nintendo Switch at du kan få veldig god grafikk og flyt fra denne lille hybridkonsollen på samme måte som de to andre store, men innimellom kan du støte på noen områder der bilde flyten dropper noen bilder i sekundet, men det er ikke så dramatisk at det påvirker spillet på noen stor måte.
Dette er mest merkbart under loading-skjermene der det dropper mest, men der er litt lange loading-skjermer større tålmodighetsprøve enn bilde flyt.

Moneybags er en morsom gjerrig person du støter på innimellom, som tilbyr deg oppgraderinger..for en pris.

I håndholdt modus ser spillet veldig pent ut, med de fargerike omgivelsene og veldig pene effekter, men når du spiller med docken til tv’en kan du med et litt trent øye se at det er bittelitt uskarpt bilde når det blir blåst opp, og at Switch-utgaven ikke kjører helt i full HD oppløsning. Men det er ikke så nøye med tanke på grafikk-stilen som disse spillene har, med sånn fargerik og eventyrlig stil ser det veldig fint ut uansett om det kjører med litt lavere oppløsning enn for eksempel Playstation 4 og Xbox One utgavene.

Spillet er ikke helt perfekt dessverre, man merker fort på kameraet at dette er fra tidlig 3D-grafikk tiden.
Innimellom er det litt klønete å måtte bevege kamera veldig manuelt rundt deg for å holde oversikt over omgivelsene mens du løper rundt og har fiender på flere sider uten at du skal miste oversikten over området. Du kan velge et aktivt-kamera som bidrar litt til at kamera følger deg når du snur deg, men undertegnede synes ikke det var veldig stor forskjell på aktivt og passivt kamera.

Spillet byr på veldig varierte omgivelser fra verden til verden.

Denne pakken er alt i alt en veldig god investering enten om det er første gang du spiller Spyro, eller om du er nysgjerrig på om spillene har holdt seg gjennom tidene, for det har de definitivt gjort.
Dette er en pakke alle og enhver burde prøve dersom du er glad i eventyr og platform sjangeren.

About Nichlas Krabsethsve

Gamer pappa som elsker alt av spill! Vokste opp med Super Mario på NES, og spiller alt fra Mario til Wolfenstein og Resident Evil. Det meste faller i smak! :)