Steam Controller annonsert
0

Steam Controller annonsert

sep 27 Spill.no  

Valve har i kveld annonsert sin tredje og siste store nyhet, nemlig Steam Controller.

Kontrollen vil fungerere med alle eksisterende spill i Steam-biblioteket, inkludert nye og framtidige titler. Ytelsen er ifølge Valve “overlegen”  i forhold til alt annet tilgjengelig.

Track Pads

I stedet for analoge spaker, er det på denne kontrolleren såkalte “track pads”, altså sirkulære styreflater som blir drevet av spillerens tommel. De er mulig å trykke på, som på lik måte som f.eks. vanlige R3- og L3-knapper på PS3-kontrolleren. Grunnen til dette skal hovedsakelig være at det skal ligne mer på en PC-mus, og at det ellers ville vært vanskelig å spille enkelte PC-sentrerte spill med kontrolleren, som f.eks. strategispill og pek og klikk-spill. 

Det vil også være noe Valve kaller “Haptics”, som er lagt vekt på for å skape mer fysisk tilfredsstillende feedback med tanke på de lette paddene som erstatter gammeldagse analogstikker. Vibrasjon og lydeffekter (som kommer ut av høyttalere på kontrolleren) spiller en nøkkelrolle her, og skal gi spilleren større oversikt over hva som skjer i spillet. En touch-skjerm befinner seg i tillegg i sentrum av kontrolleren, noe som skal hjelpe til med navigering i menyer o.l.. Det vil også være mulig å iverksette en modus som gjør at kontrolleren vil fungere som et slags tastatur.

Kommer i år

Prototyper av Steam Controller blir tilgjengelig iløpet av året. Spesifikk dato er enda ikke annonsert.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.