Steam er lansert til Linux
0

Steam er lansert til Linux

feb 15 Spill.no  

Valve har lansert sin Steam-klient for Linux-systemer. Den kan lastes ned gratis via Ubuntu Software Center, skriver Edge på sin nettside.

Steambox-klient

Valve annonserte i fjor at de jobbet med en Steam-klient for Linux, og det er dette operativsystemet de kommer til å bruke i den fremtidige Steambox-konsollen de jobber med. Gabe Newell har ikke vært nådig mot Microsofts nyeste operativsystem Windows 8, og kalte det for en katastrofe før lanseringen i fjor høst. Dette er en av grunnene til at Valve har fokusert på Linux det siste året.

Steam-klienten til Linux er så og si identisk med Windows- og Mac-versjonene, og inneholder blant annet Big Picture Mode som ble lansert i fjor. Den støtter kun Ubuntu-utgaven av Linux. For å feire lanseringen er det for tiden tilbud på 50 Linux-spill i den ferske klienten.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.