Stort i Japan
0

Stort i Japan

jan 05 Spill.no  

Den japanske spillsiden 4Gamer har spurt 80 japanske utviklere om deres favorittspill fra 2011, og amerikanske Bethesdas The Elder Scrolls V: Skyrim ble vinneren.

Ny vri

Det er ikke lenger slik at vi i Vesten ser til Japan for de nyeste spilltrendene, og våre asiatiske venner sitter ikke lenger på de sterkeste kortene, slik det var før. Og det er ikke bare vi som ser det slik.

I en spørreundersøkelse utført av den japanske spillsiden 4Gamer ble 80 representanter for promintente utviklerstudioer bedt om å oppgi sine spillfavoritter i året som gikk. Og sensasjonelt nok var det ingen ringere enn The Elder Scrolls V: Skyrim som ble vinneren, med personer som Naoki Yoshida (Final Fantasy XIV), Satoshi Sakai (Phantasy Star Portable) og Akihiro Hino (Level 5-sjef) i ryggen. Akkurat som Heavy Rain, som kom på toppen av spørreundersøkelsen i 2010, fikk Skyrim en 40/40-karakter i spillbladet Famitsu.

Japansk Skyrim-trailer

Godt selskap

Også Portal 2 var blant utviklernes favoritter, og ble blant annet favorisert av Fumito Ueda (Last Guardian) og Youjiro Ogawa (Yakuza: Black Panther). Andreplassen gikk imidlertid til det japanskutviklede Dark Souls, som har fått heder og ære også på denne siden av jordkloden. Andre vestlige titler som pekte seg ut var Uncharted 3, Drake’s Deception, Infinity Blade II, Call of Duty: Modern Warfare 3 og Battlefield 3.

Våre venner i Andriasang har oversatt artikkelen til engelsk, og den kan du lese HER.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.