Sunt for bransjen
0

Sunt for bransjen

aug 05 Spill.no  

Bethesdas Pete Hines mener bransjen som helhet nyter godt av lanseringsflommen i slutten av året – selv om noen nødvendigvis taper på det.

Økt oppmerksomhet

Vi vet alle hvordan det går for seg: Hvert år lover utgiverne å spre titlene sine jevnere utover året, bare for å utsette dem én etter én til høsten eller julemånedene. For oss spillere betyr det ofte spilltørke i flere måneder på våren, og enorme utgifter da stortitlene fosser ut på vinteren. Resultatet er at vi må nedprioritere noen, og da lommeboka endelig fyller seg opp igjen noen måneder senere, er de enten så overeksponert i media at vi er lei av hypen, eller teknologien er for gammel. Slik føles det i alle fall.

Men Bethesda-nestsjef Pete Hines ser ting på en litt annen måte. I et intervju med nettstedet Eurogamer tar han til orde for de positive effektene dette kan ha for bransjen.

– Det er sannsynligvis sunt for bransjen, siden den får mye oppmerksomhet når mye skjer, akkurat som filmbransjen får mye omtale når en haug med enorme ting skjer der, og alle snakker om det, mener han.

Taperne

Det er likevel vanskelig å komme utenom det faktum at noen må drukne i havet av AAA-titler, og det er ofte de minste utgiverne med de smaleste titlene.

-Det er nok ikke så sunt for alle, for noen vil alltid trekke det korte strået. Noen ender opp med å komme til kort og ikke oppnå det de håpet på, utdyper Hines.

Er du enig med Hines? Er det sunt at en så stor andel av årets lanseringer foregår i samme periode, eller skulle du gjerne sett det annerledes? Diskutér i kommentarfeltet!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.