Super lekekasse!
0

Super lekekasse!

aug 19 Spill.no  

Med filmen «Toy Story» revolusjonerte det amerikanske studioet animasjonsfilm, og siden da har den ene klassiske dataanimerte filmen etter den andre rullet ut fra filmskaperne. Sommerens store animasjonsfilm er uten tvil «Toy Story 3» som har premiere neste uke i Norge. Som vanlig akkompagneres en animasjonsfilm av et spill, men overraskende nok er spillet «Toy Story 3» ulikt andre lisensspill. Det er faktisk bra!

Kvalitet

Spillet starter på samme måte som filmen, i et westernlandskap der Woody og vennene skal stoppe et løpsk tog. I det som mest av alt minner om en mer avansert versjon av klassiske Crash Bandicoot løper, hopper og skyter jeg meg gjennom tunneler og præriesletter. Det er actionfylt og litt stressende, og kontrollen sitter bra. Løping og hopping er presist, og et nyttig autosikte gjør det enklere å sikte på fiender som jeg skal kaste lekeballer på.

Etter å ha bekjempet den onde Dr. Kotelett starter spillet på ordentlig, og det er først nå det slår meg hvor mye arbeid Avalanche Software har lagt i spillet. I stedet for å bare gjenskape og utbrodere kjente scener fra den siste filmen, har Avalanche Software laget to ulike typer spill, blandet inn masse referanser fra de andre to filmene, og til og med slengt inn litt snacks fra andre Pixar-filmer som «Finding Nemo» og «Wall-E» i samme slengen.

Hovedspillet

I spillets hovedemeny, som foregår på en gulvmatte som lekene for anledningen har gjort om til et brettspill, kan man velge å gå videre i «Toy Story 3» eller leke seg i lekebyen. Velger man å følge handlingen videre får man anledning til å spille gjennom handlingen i filmen, i oppdrag og nivåer som for det meste foregår mellom scenene i filmen. På denne måten blir handlingen i filmen utvidet, og har man sett filmen henger det hele utmerket på grep.

De fleste kapitlene er rene plattformeventyr, der man styrer Woody, Buzz Lightyear og Jessie. De tre har litt forskjellige egenskaper: Buzz kan kaste de andre langt, Jessie kan balansere på trange plattformer, og Woody kan slenge seg med en lasso, så det gjelder å bruke rett person til rette oppgaver. Dette skaper en fin dynamikk når man utforsker et nytt nivå.

Samtidig har ikke utviklerne vært redd for å slenge inn ekstra nivåer i handlingen. Man får for eksempel spille Buzz Lightyear-spillet som T. Rex er så glad i, et minispill som kunne stått støtt på egne ben. Og denne viljen til å leke med det etablerte «Toy Story»-universet preger hele spillet, og er noe av det som gjør «Toy Story 3» til et såpass morsomt spill.

Grand Theft Toy

Vil man ha et avbrekk fra hovedspillet kan man bare slenge seg inn i spillets lekekasse-modus. Her skal man bygge opp sin egen lekeby i ørkenen, komplett med innbyggere, hus, kjøretøy, ressurssanking, kappløp, oppdrag, og så videre. Det er som en slags barnevennlig blanding av «Grand Theft Auto» og «Little Big Planet» der man kan være kreativ, pynte på hus og innbyggere, og bygge drømmebyen sin samtidig som man må gjøre oppdrag for innbyggerne. Oppdragene er ganske så varierte, med alt fra fotografering, dekor og plattformspilling, men aldri for vanskelige.

Lekekasse-modusen er omfattende og involverende, og det er vanvittig moro å utforske og dekorere et stadig større område befolket med alt som kan krype og gå fra «Toy Story»-filmene.

For små og store

Barnespill pleier ofte å være litt enklere enn vanlige spill, og «Toy Story 3» er ikke vanskeligere enn at veteranspillere vil klare å runde det meste på en kveld eller to. Men for barn er dette relativt avansert. Hovedspillet har en del finurlige plattformelementer og oppgaver som nok vil forårsake en del hodebry, og derfor er det helt genialt at man når som helst kan droppe hovedspillet og heller leke videre i lekekassen. På denne måten kan de minste ha det gøy i lekekassen med å bygge by og hjelpe innbyggerne, mens de litt eldre barna vil finne mange utfordringer i hovedspillet.

«Toy Story 3» er noe så sjeldent som et godt filmlisensspill. Det klarer å ivareta den fine stemningen fra filmene, og byr på et engasjerende hovedspill og en kreativ lekekasse som vil more både store og små.

Se flere bilder fra spillet på neste side!

«Toy Story 3» er utviklet av Avalanche Software og utgis av Disney Interactive. Spillet er ute på Xbox 360, Playstation 3, PC, Playstation 2, Wii, PSP og Nintendo DS.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.