Super Mario Maker med mange nyheter på E3
0

Super Mario Maker med mange nyheter på E3

En av spillene Nintendo har satset mest på den siste tiden, er Super Mario Maker til Wii U. Ved første øyekast kan det virke som en simpel level editor, men under E3 har de bevist at det er en særdeles detaljert og sømløs leveldesigner, som absolutt virker mer som et gøyalt spll enn et kjedelig verktøy.

Det har også blitt vist fram mange muligheter i spillet, som man aldri før har kunne gjøre i Mario-spill tidligere. Blant annet kan man nå ri i en Koopa Clown Cart, og det vil være mulig for Mario (i fire forskjellige æraer av design) å gjemme seg i Koopa-skall. Også Amiiboer skal fungere med spillet, hvor Mario blir byttet ut av en åttebitssprite av karakteren man setter på GamePaden. Om du noen gang har ønsket å spille som en åttebits Wii Fit Trainer har du sjansen nå.

Spillet lanseres allerede den 11. september, og i tillegg til å kunne lage de villeste Mario-banene du noen sinne har drømt om, vil også et knippe baner designet av Nintendos egne Mario-eksperter, deriblant Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka. På Nintendo Treehouse sin livestream fra E3, ble det i går også bekreftet at banene fra Nintendo World Championships, som har blitt beskrevet som både sadistiske og satanistiske, også vil være inkludert i det ferdige spillet. Hobbydesignerne som hadde laget banene fikk lovord fra Miyamoto og Tezuka selv, noe som åpenbart ble svært rørende for de i Treehouse.

E3-trailer:

 

Nintendo Treehouse Live @ E3:

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.