Svenskene imponerer med to lekre spillmuser
0

Svenskene imponerer med to lekre spillmuser

apr 16 Spill.no  

De fleste PC-spillere har nok hørt om de store navnene innen spill-tilbehør. Her har man navn som Razer, Microsoft, Logitech og meget mulig SteelSeries. Det er uansett et navn som vi i Norden kanskje burde kjent litt bedre til, og det er Mionix. På lik måte som SteelSeries er produsert av våre naboer i sør (Danmark), er Mionix et resultat av våre produktive naboer i øst, nemlig Sverige.

Denne gangen skal jeg gjennomgå to av deres nyere spill-muser, nemlig Mionix Avior 7000 og Mionix Naos 7000. Begge er priset til henholdsvis 600 kroner.

Simpelhet møter eleganse

Noe av det første jeg merker når jeg åpner pakkene, er at simpelhet er i fokus. Det er et mørkt og elegant design på pakkene, og innholdet likeså. I stedet for å stappe inn en masse bruksanvisninger, brosjyrer og programvare, er det kun et minimalistisk sort papir med kort beskrivelse av installasjon, tilpasning og garanti. Musene består av et matt og behagelig ytre som hverken reflekterer, eller lar hånden din skli av.

Det som skiller Naos og Avior fra hverandre, er utformingen. Avior er en venstre- og høyrehånds mus. Dette vil si at det har ingen betydning hvilke hånd du bruker ettersom den er universell. Dette er i kontrast til Naos som er laget for høyrehendte. På grunn av dette er passformen lagt langt mer til rette, men dette på bekostning av to programmerbare knapper.

Begge musene føles svært gode i hånden, men ettersom Avior er speilet på midten, blir to av knappene på høyre side litt i veien. Jeg får en tendens til å trykke på de i tillegg til at de føles litt klumsete å passe på. Dette gjelder spesielt for min ringfinger, da det som oftest er den som daler ned på siden av musen. Hos Naos er ikke dette problemet tilstedeværende. Hånden ligger som et skudd nedpå denne matte og behagelige passformen. For mitt vedkommende ville da Naos vært det bedre valget da det kommer til passform og ergonomi

Det kan også være greit å nevne at Avior og Naos veier henholdsvis 100 og 103 gram. For noen kan dette være litt i minste laget og kan føre til at man mister litt av den motkraften man gjerne får hos de tyngre musene. Det burde med dette fulgt med en vekstskive som man kunne puttet inn i musen for å justere vekten manuelt etter hvert enkelt behov.

Mus utstyrt med prosessor

Noe som skiller disse musene fra andre muser, er at de inneholder en liten 32-bit ARM prosessor. Denne skal visstnok gjøre at enkelte funksjoner skal fungere feilfritt uten å la det gå utover presisjonen til styreenheten i sensoren. Begge musene er utstyrt med optisk sensor som har en DPI på hele 7000. Dette er absurd i virkelighetssammenheng, men gjør at nøyaktigheten blir forbedret.

Til forskjell fra en laser-sensor, kan ikke disse musene brukes på alle mulige underlag. I det jeg flytter hver av musene over til en litt annerledes overflate, får jeg lite respons. Det er rett og slett ikke mulig å foreta en fornuftig bevegelse. Her ville en lasermus triumfert ved å ha muligheten til å skli over de fleste overlater og fremdeles ha de samme egenskapene som den ville hatt på en musematte. Det kan med dette fremstå som en litt merkelig beslutning å gå for optisk-sensor, men dersom du holder deg innenfor musematten sitt område, har ikke dette noen spesiell betydning.

Lett og oversiktlig programvare

Begge musene har mer eller mindre de samme funksjonene. Dette ser man enda mer tydelig når man prøver programvaren som man kan laste ned fra Mionix sine hjemmesider. Dette er en lettvekter som samtidig er brukervennlig og oversiktlig. Her inne kan man justere alt fra hva hver eneste knapp på musen skal gjøre, til å legge inn et fargespekter på 16,8 millioner forskjellige farger.

Valgets kval

Mionix Avior 7000 og spesielt Mionix Naos 7000 er to av de bedre musene jeg har brukt. Komforten i hånden blandet med stilrent utseendet er ikke å ta feil av. Det trekker litt ned at det ikke er mulig å justere vekten, samt mangelen på laser. Disse to negative sidene er dog såpass minimale at de påvirker i liten grad helhetsinntrykket.

Satt opp mot hverandre, ville jeg klart valgt Naos 7000. Dette er rett og slett fordi den passet mye bedre i hånden min og føltes som en bedre mus. Knappene på Avior 7000 var for meg bare et irritasjonsmoment. De stikker for langt ut i forhold til hva jeg mener er behagelig. På Naos 7000 har de funnet en bedre løsning med å gjøre disse flatere, samtidig som de har fjernet knappene på høyresiden.

Til en utsalgspris på rundt 600 kroner, har Mionix rettet seg mot de mer dedikerte spillerne. Om prisen er verdt å betale for en vanlig bruker, stiller jeg meg litt skeptisk til, men dersom du er ute etter noe nytt og stilrent, som samtidig er svært behagelig i håndflaten, vil nok Mionix med Naos 7000 tvilsomt skuffe deg.

Takk til Mionix som sendte produktene til test!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.