Syvende generasjon:
0

Syvende generasjon:

des 25 Spill.no  
Introduksjon

Dette er mitt bidrag til bloggkonkurransen her på spill.no, og jeg har valgt å skrive litt om min spillopplevelse dette året, som det står i undertittelen. Jeg syns at jeg ikke er noe spesiellt sær når det kommer til spill, og at jeg har spilt mange av de minneverdige spillene i år,  men det er garantert mange som er mer åpen for forskjellige spillsjangere enn meg. Men, uten videre larm, her er mine betydningsfulle/verdige spillopplevelser fra spillåret 2013!

Bioshock Infinite
Fint å starte med en slik slager, eller hva? Jeg er svært fornøyd med Bioshock Infinite. Jeg syns det var et fantasifullt, spennende, innflytelsesrikt spill. Kamp-mekanikken var svært godt gjennomført, og det var godt samspill mellom det fine utvalget av våpen og plasmider. Selvom jeg savnet å skyte meg gjennom gangene og korridorene i Rapture, likte jeg utseendet til Columbia. Kanskje det hjelper å prøve utvidelsen som kom i november?

Grand Theft Auto V
Jeg er også fornøyd med GTA V, men det oppfylte ikke forhåpningene mine helt. Jeg likte enspilleren svært godt, og mekanikken i spillet er generelt god, men flerspilleren hadde jeg det lite gøy med. Jeg skjønner ikke helt hva grunnen er, men jeg har det mindre artig i GTA online, enn jeg hadde det i GTA IV-flerspilleren. Jeg skulle trodd at GTA online hadde vært midt i blinken for meg, men det var den uheldigvis ikke. Jeg har tvingt inn noen timer, men etter litt så blir det uinteressant og kjedelig.

Crysis 3
Vel, jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg har å si om Crysis 3. Det første Crysis-spillet overrasket alle med den fantastiske grafikken, og jeg husker at jeg satt en del på youtube og beundret grafikken og spillmotoren før jeg skaffet meg en god PC og fikk spilt det. Men som de tidligere spillene, syns jeg ikke Crysis 3 er veldig imponerende på plott-delen. Jeg digger nano-drakten med alle kreftene og fordelene man har mot både soldater, tanks, helikoptere og romvesen, men det blir fortsatt noe som mangler i spillet, som trekker det ned. Etter min mening, så kunne Crysis 3 vært en god kandidat for årets spill, hvis det bare hadde fått ordnet på plottet og andre småhull.

Battlefield 4
BF4 var jeg ganske fornøyd med. Den fanget den gode opplevelsen jeg hadde i BF3, og la på et ekstra lag med pålegg, som gjorde spillet enda bedre. Overraskende nok har jeg ikke spilt det særlig mye, grunnet at jeg har vært oppsluket av War Thunder, men når jeg har hoppet på en server med et par av kameratene, har jeg hatt det veldig moro. Jeg har tilogmed en kontaktlærer som har allerede nådd maks-level på flerspilleren, og jeg er overrasket over at han faktisk har tid til å spille så mye!

Outlast
Et veldig overraskende spill. Utifra traileren, syns jeg spillet så «fattig» ut, men når jeg faktisk prøvde meg, var det svært underholdene. Jeg syns dette er et perfekt eksempel på et skummelt spill, med intense jage-scener, og fryktinngytende mørke korridorer, men jeg er en person som ikke tar meg særlig nær av slikt, så jeg satt med et blankt ansikt gjennom hele spillet. Omgivelsene og følelsen i spillet var fantastiskt, og jeg syns at galehus er perfekte lokasjoner for både skrekkfilmer og skrekkspill.

Metro Last Light
En sterk kandidat på min beste spill 2013-liste. Spillet har alle de gode kvalitetene fra forgjengeren, men enda bedre og utvidet. Jeg likte oppbygningen av historien, og kamp-mekanikken, samt våpenutvalget var helt som forventet. Jeg har spilt gjennom spillet tre ganger, og det blir sikkert en fjerde-gang snart. Jeg fikk faktisk litt lyst til å spille det nå som jeg skrev om spillet i dette blogginnlegget.

Pokémon X & Y
Jeg har alltid vært en Pokémon fan, og har spilt igjennom spillene grundig siden Pokémon red & blue. Jeg syns denne generasjonen klarte å beholde den gode gamle Pokémon-følelsen, samtidig som det var nyskapende og innholdsrikt. Det har god støtte for samspill med andre spillere over hele verden. Jeg kjøpte meg faktisk en 3DS hovedsaklig for å spille Pokémon, men jeg kommer sikkert til å skaffe meg andre spill i fremtiden om det er noe som frister.

War Thunder
Jeg beundrer dette spillet så mye, at jeg har problemer med å beskrive hvor underholdene og interessant det er. Jeg synes det gir et fantastiskt innblikk på krigsføringen under andre verdenskrig, og iogmed at spillet er i beta, så skal det i tillegg til aviasjon, også bli implementert tanks og krigsskip i spillet. Jeg startet å spille i sommer, og har fram til nå, spilt i ca 300 timer, og nådde disse levelene i de forskjellige landene før 1.37-patchen: USA – 13, Tyskland -19, Russland -18, Storbritannia -13, Japan -12 (hvis noen lurte 🙂 ).

Jeg kunne nevnt flere dusiner med spill som jeg har fornøyet meg med dette året, men jeg føler at jeg har dekket en del viktige spill i dette blogginnlegget.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.