Syvende generasjon: Mitt favorittspill
0

Syvende generasjon: Mitt favorittspill

des 25 Spill.no  

Det å velge et favorittspill blant hundrevis av spill jeg har spilt, er vanskelig. Jeg havnet på et spill jeg har nytt alle fem gangene jeg har rundet det. Spillet som havnet på nummer en over mine favorittspill var ingen andre enn førstepersons-skytespillet Deus Ex: Human Revolution. Personlig så elsker jeg et spill som får deg til å ha ansiktet plantet foran skjermen i flere timer, og Deus Ex: Human Revolution er et av de få som har fått dette til.

Jeg kan vel begynne med å fortelle litt om selve historien. Du spiller som Adam Jensen, sikkehetssjefen hos en av verdens største bedrifter: Sarif Industries. Denne bedriften lager såkalte «augmentations», som er utvidelser du kan kjøpe. Du kan for eksempel få tak i robotaktige armer og bein, usynlighetsfunksjon eller forbedre nøyaktigheten din. Sarif Industries blir angrepet av fiender, din forelskelse blir drept, og det blir din oppgave å jakte dem ned.

Deus Ex: Human Revolution er basert på fire søyler: Sniking, sosiale ferdigheter, kampferdigheter og hacking. Mens du går gjennom historien, kan du bytte mellom disse søylene og du kan egentlig gå frem hvordan du vil.

Jeg elsker snikespill, deriblant Splinter Cell-serien, men av og til kan det bli litt mye sniking på en gang. Deus Ex: Human Revolution leverer en god blanding mellom sniking og våpenkamp, og dette er en god grunn til å like spillet. En annen grunn til at jeg liker spillet, er at de setter spørsmålstegn på forholdet mellom menneske og robot. Hva vil skje i fremtiden? Vil vi bli erstattet med roboter? Vil all verdens roboter prøve å ta over verden som i «I, Robot»? Eller vil deler av kroppen ersattes med robotdeler som i Deus Ex: Human Revolution?

Kort sagt så er Deus Ex: Human Revolution et spill jeg anbefaler på det sterkeste. Dette er virkelig et spill som får deg til å ha lyst til å gå gjennom spillverdenen skritt for skritt, bare for å samle alt du kan av premier, penger og oppgraderinger.

Denne teksten er originalt skrevet til spillodromen.no.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.