Syvende genrasjon – En Topp 10
0

Syvende genrasjon – En Topp 10

jan 01 Spill.no  

Vi nærmer oss den fullstendige overføringen til neste genrasjon hjemmekonsoller, noe som også betyr en sakte men sikker død for den forrige. til tross for dette, har den gamle genrasjonen gitt oss en god del bra ting, og vi må nesten bare vente å se om «Next-gen» holder samme kvalitet.

Jeg vil i denne topp 10 lista ta for meg det beste, slik jeg ser det, som har komt ut av den 7. konsollgenrasjonen.

10.Interaktive spill

Av og til må man bare slappe av, og spille enkle spill hvor du gjør minimal innsats for å nyte spillet. her har vi f.eks. Beyound: Two Souls og Heavy rain som gode eksempler, hvor det hele nesten er som en film, og det er bare innimellom at du trenger å gjøre noe, i forhold til dagens Hollywood-action-spill.

9. Motion-Kontroller

Selv om man generelt ser ned på slike «wiggle wiggle» kontrollere, så har de sin del av det gode i seg. Man ser at det har potensiale i PS4/Xbox One, dersom de videreutvikler hva de har fra forrige konsoller. Man ser jo allerede at Kinect 2.0 har forbedret seg veldig, så det er å vente å se hva de klarer å presse ut i de fremtidige store AAA spillene.

8.Rockstar

Rockstar har virkelig gitt oss gullperler av noen spill de siste åra, blant annet Red Dead Redemption, GTA 4 og GTA 5. Hadde det ikke vert for dagens konsoller, så hadde disse spillene muligens ikke hatt en realitet, selv om det kunne ha vert en sjangse for PC-markedet, men da hadde det derimot ikke hatt blant annet mulighet til det store budsjettet de har på disse spillene.

7. Ubisoft

Ubisoft er en av utviklerne som har forbedret seg mye med denne genrasjonen. De har produsert gode spill slik som Assassins Creed, de nyere Prince of Persia, Og det kommende Watch Dogs med stort potensiale. Fortsetter de med å satse godt på IP-ene sine, har de godt fotfeste fra fansa sine.

6. Indie-scenen

Indie-scena var ikke allverdens før, da det var vanskelig for de å få utgitt de fra store trippel-A utgivere. Nå derimot er det mye enklere enn før å få ut sine spill til massene, noe som kan gi ett kreativt boost til spillindustrien generelt.

5. Grafikken

Man kan kanskje klage på grafikken til disse konsollene, men man må nesten bare være imponert over hvor mye grafikk de faktisk klarer å presse ut. Ta The Last of Us f.eks. til tider kan det være litt værre kvalitet, men til vanlig ser det faktisk nokså bra ut.

4. PSN, Xbox Live og Nintendo eshop/miiverse/whatevsSelv om grunnlaget for slike tjenester fantes allerede genrasjonen før, var det denne genrasjonen at konseptet ble forbedret til noe som er godt brukbart og gjennomført. Disse tjenestene gjør det mer til en fryd å blant annet handle og laste ned fra nettet via konsollen

3.  RROD og YLOD

Manges vrede, andres latter. Folk vil kanskje være sterkt uenig med 3. plassen, men om man faktisk tar seg tiden til å nyte den ekstreme frustrasjonen enkelte *kremt* sterke fanboys *host* ytrer, spesielt mot hverandre, så er YLOD og RROD faktisk noe meget underholdende man har fra 7. genrasjon

2. HD Samlinger

Ah, hvem elsker vell ikke å se sine gamle klassikere oppusset og overprisa til dagens standarer. Det å kunne mimre tilbake med de gamle spillene i dagens konsoller, er jo bare fryd å glede.

1. «My body is ready»

Ah, ordene flyter som rosinen i grøten, og jeg skjelver hver gang jeg hører ordene. Reggie har skapt ett minneverdig ordspill da han introduserte «Wii Fit», som har blitt ett meget fornøyende uttrykk å bruke, spesielt med ett bilde av Reggie selv i bakgrunnen. Dette er rett og slett det jeg liker best av det som har komt ut av den 7. genrasjon.

Slik konkluderest da listen min, og jeg må avslutte med å si at alt er av personlig preferanse, så om dere har egne meninger om hva som skulle stått på lista, så er dere helt fri til å lage deres eget blogginnlegg som ytrer deres meninger.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.