Take-Two kjøper Codemasters
0

Take-Two kjøper Codemasters

nov 10 Anders Lønning  

Utgiveren av Grand Theft Auto og 2K sportspillene kjøper opp utgiverne og utviklerne bak Dirt, F1 og Project Cars seriene til en sum av 980 millioner dollar

Det er spillnettstedet Video Game Chronicle som rapporterer på nyheten om at Codemasters og Take-Two skal ha kommet frem til en avtale hvir sistnevnte kjøper det britiske utgiverselskapet for 750 millioner pund.

I en melding sendt til investorene på tirsdag sier de to selskapene at de antar overtagelsen vil være ferdig i løpet av første kvartal 2021, så sant aksjeholderne går med på det i en kommende generalforsamling. Når avtalen er ferdig vil Codemasters ligge under Take-Two sin 2K portefølje.

Take-Two sjef Strauss Zelnick sier han tror Codemasters racing serier vil passe godt inn blandt Take-Two’s andre sportssatsinger:

– Vi er svært glade for å kunne annonsere denne anbefalingen vi og styret i Codemasters har kommet frem til. Codemasters er godt kjent for å lage noen av industriens beste og mest innbringende racing serier, og vi tror at det de har å tilby passer godt inn i sports porteføljen vår og at de kommer til å styrke vår organisasjons muligheter for langsiktig vekst.

Zelnick sier han ser også frem til å ønske senior ledelsen i Codemasters velkommen til Take-Two familien, og dele med dem sin visjonn for å kunne levere underholdningsopplevelser av den høyeste kvalitet og ta sikte på å være de mest innovative, kreative og effektive selskapet i spillindustrien sammen med dem.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.