The World Ends With You hadde jeg ingen lyst til å fortsette med
0

The World Ends With You hadde jeg ingen lyst til å fortsette med

Jeg er alltid åpen for å prøve hva som helst, ihvertfall av konteksten av spill. Det er selvfølgelig ikke alt man har mulighet til å få med seg, og grunnene kan være så mangt, men derfor er det deilig å se spill gjøre comeback. Relanseringer og remasters har vært en het trend de siste åtte-ni årene, og stadig flere henger seg på bølgen i håp om rekke ut til enda flere spillere, og for å få en ny sjanse.

The World Ends With You var et spill som så dagens lys sommeren 2007 på Nintendo DS. Et action/rollespill produsert av gigantene Squere Enix med det samme utviklerteamet som lager Kingdom Hearts-spillene. Det solgte aldri mer enn omlag 800.000 eksemplarer, men det vant mange priser for «Beste håndholdt-spill» og lignende. Spillet var utrolig godt mottatt blant de som spilte det, men det er ikke for alle. Ikke meg heller dessverre. Jeg har spilt Nintendo Switch-versjonen og er ikke spesielt begeistret.

Handling til TWEWY finner sted i en fiksjonell versjon av Shibuya, som er et populært shoppingdistrikt i Tokyo. Hovedpersonene lever i en parallell verden med den ekte verdenen. Her er de fanget i et spill som krever at spillerne fullfører et oppdrag hver dag i en uke iløpet av en begrenset tidsperiode, og hvis de ikke fullfører blir de utslettet. Spillerne er nødt til å finne seg en partner, for ellers vil de ikke være i stand til å kunne forsvare seg mot monstre som kalles Noise.

FLOKKEN: Beat, Rhyme, Shiki og Neku må samarbeide for å overlevet spillet.

Vi spiller som Neku som i starten av spillet ikke husker noenting om hvem han er, eller hvorfor han er med i spillet. Han er heldig som møter Shiki som er i stand til å forklare han situasjonen. Bare ved å vinne spillet har du en mulighet til å komme tilbake til den virkelige verdenen.

Historien er noenlunde interessant, men kampsystemet føler jeg ingenting for.

Kampsystemet til TWEWY er veldig unikt, og jeg har aldri spilt noe lignende. I bunn og grunn så angriper du med forskjellige kommandoer som du utfører med touch-skjermen. Med noen angrep må du trykke på fiender, og andre må du dra linjer eller sirkler. Du må skaffe de forskjellige angrepene i form av pins som du kan samle på. Etterhvert som du bruker angrep i kamp blir de også sterkere og går opp i nivå. Du får også selv erfaringpoeng og går også opp i nivå for å få mer liv og bedre stats.

Siden spillet er på Switch så kan du også bruke Joy-Con-kontrollene når du spiller på TV, men spillet er bygd for touch-skjerm, og det funker best. Jeg spilte en del med Joy-Con-kontrollene, men opplevde de som ganske upresise. Jeg følte jeg bare veivet kontrollene litt sånn rundt om kring i håp om at noen av angrepene mine skulle virke. Dessverre opplevde jeg også dette selv om jeg brukte touch-skjermen. De mest presise angrepene var de som krevde at jeg trykte på fiendene, men det er også kommandoen for å få partneren til å angripe.

UNIKT: Aldri har jeg sett et slikt kampsystem, og ikke vil jeg se det igjen heller hvis det ikke blir mer presist…

Historien er presentert i litt lik stil som en visuell novelle, og er stort sett ikke mer enn endeløse tekstbobler. Nesten ingen stemmeskuespill, og lite variasjon. Spillet her en utrolig god stil, som utvilsomt kommer det tilgode, men jeg personlig blir gal av å trykke igjennom tekstboble etter tekstboble, som ikke fører til noen større forståelse for karakterene eller universet. Tidlig i spillet døde en av hovedkarakterene, og jeg fikk det ikke med meg øyeblikket det skjedde engang. Plutselig snakket alle sammen bare om hevn.

Spillet er også ekstremt tregt i starten. Du skal spille en god stund før det åpner seg flere muligheter for deg i form av nye angrep og klær du kan kjøpe. Klær gir deg bedre stats jevnt over, men noen kan også bidra til å gjøre angrepene dine sterkere, hvis du har på deg rette klær i rette områder av spillet.

Jeg er helt overbevist om at dette spillet ville vært bedre på DS, for etter hva jeg har forstått så bruker TWEWY de doble skjermene på kreative måter. Her er det dessverre bare en skjerm å forholde seg til, noe som fører til at jeg tror dette spillet villet gjort seg bedre som en remaster til Nintendo 3DS over Switch.

The World Ends With You Remix ble lansert til Nintendo Switch 12. oktober

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.