Tomodachi Life møter Nintendogs møter Tamagotchi
0

Tomodachi Life møter Nintendogs møter Tamagotchi

jul 13 Jon Harald Tangen  

.


Ønsker du deg et lite kjæledyr å kose og leke med, men du får ikke lov av foreldrene dine? Skulle du ønske du hadde en kosebamse, men istedenfor sitter du der med bare en 3DS å spille på? Frykt ikke, for Teddy Together er her for deg! Teddy Together er et morsomt og lærerikt spill designet for små barn, hvor du møter en søt, liten teddybjørn som blir din venn.


Teddy Together er et spill som kanskje kan beskrives best som en blanding av Nintendogs, Tomodachi Life og Tamagotchi. Bamsen må blant annet snakkes med, dulles med, mates og bades. Jeg skal ærlig innrømme at den innesluttede kynikeren i meg var kritisk til dette spillet til å begynne med, men jeg falt fort pladask for den sjarmerende lille teddybjørnen, og det tok ikke lang tid før jeg tok meg selv i å bli litt glad i Teddy. I tillegg kan du også gi Teddy et eget navn, som bidrar til å skape et personlig bånd til den karismatiske bamsen.

 

 

For sjarmerende er ordet som beskriver Teddy svært godt. Søt og lodden er bare fornavnet, og selv med full 3D skrudd på holder bamsen seg like godt. I tillegg til å være en livlig bamse som rører på seg, kan den også snakke! Snakkingen blir dessverre et lite problem, siden stemmen er den monotone, robot-aktige stemmen som også brukes i Tomodachi Life og Miitomo. Stemmen kan noen ganger bli så kunstig at den blir litt ubehagelig og creepy å høre på. Uttalen er derimot veldig bra, og språket er lett og simpelt, men samtidig lærerikt ved at bamsen gradvis introduserer stadig større og vanskeligere ord, som barna kan lære seg. Den omfattende kunnskapen og velartikulerte formuleringen til bamsen kan dog være et lite minus. Spillet inviterer til å skrive inn ord og navngi ting i løpet av spillets gang, men det er slettes ikke noe filter eller sensur på ordene man kan skrive inn, til både beundring og forargelse. For eksempel spør Teddy på et punkt om hva en lollipop kalles. Jeg hadde det svært gøy med dette for min del, men det kan være greit å følge med på om barnet ditt skriver fy-fy-ord. Det er ingen hemmelighet at noen barn kan fylle inn med andre ord.

 

 

Spillet byr ikke på særlig mange varierte oppgaver, men de få oppgavene som er inneholder nok av utfordringer og aktiviteter til å holde en underholdt en god stund. For eksempel finnes det så å si en hel bok å fylle ut med oppskrifter som du kan lage til Teddy. Ved å trykke på «Outside» kan man dra ut i hagen for å drive et lite hjemmegartneri; dra på butikken for å kjøpe frø, klær og godteri; og også reise verden rundt med tog. Ved å kjøpe klær og bruke spesielle kleskombinasjoner kan du reise rundt og oppdage verden sammen med Teddy, hjemme i din egen stue! Kle deg opp som en vampyr og dra til Draculas slott, eller kle deg ut som en eventyrer og dra til Eventyrland. Du kan til og med reise til Hawaii!

 

 

Kostymene minner litt om de i Tomodachi Life og Miitomo, og vil utvilsomt appellere til barn. I tillegg til å samle opp antrekk og oppskrifter, kan du også samle opp stjerner du kan bruke for å plante og vanne frø i hagen din med. Plantene og trærne kan selges for mynter, som du så kan bruke i butikken i spillet til å kjøpe kjærlighet på pinne, som du kan gi til Teddy. Kjærligheten gir Teddy nye farger til pelsen. Spillet er kompatibelt med amiibo-figurer, og ekstra mynter kan skaffes ved å scanne amiibo-figurer via hovedmenyen. Spillet byr også på en stor mengde utfordringer som kan fullføres for å ha gjennomført aktiviteter.

 

Teddy Together er et spill som passer ypperlig for små barn, og den lille poden vil nok utvilsomt kose seg mye sammen med Teddy. Det er med andre ord neppe et spill for de som er ihuga og hardcore gamere, men om du skulle ønske et lite avbrekk fra den intensive spillingen er det absolutt ikke noe i veien for å slappe av med dette koselige spillet. Barna kan lære mye om både vennskap og språk av å snakke med Teddy, og er et flott og uskyldig lite spill. Den eneste nedturen med dette spillet er egentlig bare den irriterende, monotone stemmen til Teddy og mangelen på sensur. Foreldre blir derfor oppfordret til å spille sammen med barna. Med det tatt i betraktning er Teddy Together dermed et sikkert og trygt valg.

About Jon Harald Tangen

Student på heltid og hobbymusiker på fritid. Setter gjerne et spill på pause bare for å nyte musikken i en time eller tre. Foretrekker en god historie fremfor prangende grafikk.