Topp 10 Spill fra 2016
0

Topp 10 Spill fra 2016

feb 06 Spill.no  

Jeg føler nok jeg er litt sent ute med en topp 10 liste av fjorårets spill, men bedre sent enn aldri som de sier, så her er min liste over mine favorittspill fra 2016. Vil gjerne gjøre det klart at dette er MIN liste og de spillene JEG syntes var best i 2016. En forutsetning for at jeg overhodet gidder å prate om et spill er at jeg har spilt det og det er mange spill fra 2016 som jeg bare ikke har hatt mulighet til å spille. Vil også gjøre oppmerksom på at jeg hovedsakelig er PC gamer så konsollspill blir nok dessverre ikke noe fokus hos meg. Men på den positive siden håper jeg dette kan gi et noe annerledes bilde enn de fleste er vant med, fra en PC gamers perspektiv.

10. RISE OF THE TOMB RAIDER

Det ble en knallstart på 2016 når oppfølgeren til et av tidenes beste reboot-spill kom ut på PC. Jeg ble litt sur fordi de valgte å gi ut spillet på konsoll først, men når jeg fikk spilt det forsvant den sure minen ganske fort.
Rise of the Tomb Raider bygger på elementene fra det første spillet, men har mye mer å utforske og byr på mange små hint til de klassiske spillene, mye likt det første spillet. Jeg liker settingen veldig, og som i Tomb Raider er mye arbeid lagt i å gjøre Lara så virkelig som mulig. Hun reagerer veldig på omgivelsene, f eks hvis det er veldig kaldt vil hun fryse, og hvis hun har blitt våt vil hun tørke håret. Alle disse detaljene gjør at både Lara og verden rundt hennes føles merkbart levende ut. Anbefales på det sterkeste hvis du liker Tomb Raider serien!

9. FALLOUT 4

Teknisk sett kom Fallout 4 ut i 2015 men det er få spill jeg har spilt like mye i 2016, særlig med all DLCen som kom ut etter hvert, og på PC har modderne gått nærmest berserk og det finnes nå et arsenal av mods for spillet som utvider moroa nesten grenseløst. 2016 ble definitivt året for Fallout 4.

8. DUSK

DUSK er enda ikke kommet ut men jeg fikk gleden av å prøve spillet i 2016 og det var en uforglemmelig opplevelse. DUSK er en hyllest til de klassiske FPS spillene fra midten av 90-tallet, som Doom, Quake, Heretic, Redneck Rampage, Blood og mange flere. Spillet er med viten og vilje laget for å se akkurat ut som det ble laget på den tiden, med et veldig lavt nivå av polygoner, enkel geometri på nivåene, og skikkelig gammeldags gameplay. Gleder meg veldig til det fulle spillet kommer ut!

7. RAD RODGERS: WORLD ONE

Rad Rodgers er også en hyllest til den gamle generasjonen, dog i motsetning til Dusk er det inspirert av de klassiske platform-spillene som kom ut på tidlig 90-tall fra Apogee, som Commander Keen, Duke Nukem, og en stor dose Rough’n Tumble fra Amiga. Du spiller som den titulære Rad Rodgers, en gutt som nekter å gjøre leksene og blir sugd inn i spillverdenen gjennom TVen. Sammen med spillkonsollen sin Dusty, som faktisk er levende og med stemmen til selveste Jon St. Jon, byr Rad Rodgers på klassisk run’n’gun platforming med en god dose humor ala Rick & Morty. Alt jeg kan si er at jeg elsker hele greia så langt og kommer nok til å spille det mye mer i 2017!

6. BATTLEBORN

I 2016 kom det en hel bølge med såkalte MOBA FPS’er, skytespill som tok en god del inspirasjon fra DOTA-genren og spill som DOTA 2 og League of Legends fikk plutselig konkurranse fra en helt annen genre. Av de to som ble mest kjent, Overwatch og Battleborn var det sistnevnte jeg endte opp å spille mest, av den grunn jeg foretrekker humoren mer. Hvis du overhodet likte Borderlands 2 og The Pre-Sequel kommer du garantert til å digge Battleborn som kan by på en co-op campaign med herlig dialog og morsomt gameplay. Du har selvfølgelig en drøss med helter å velge mellom, alle med unike egenskaper og personligheter. Det er ganske lett å finne en favoritt, så spillet har noe å by på for alle.

5. BOMBSHELL

Historien til Bombshell er litt komplisert, men bakgrunnen er at Bombshell var ment til å være det kvinnelige sidestykket og svaret på Duke Nukem i Duke Nukem Forever. Karakteren endte dog opp med å bli tatt ut av spillet helt, og er såvidt nevnt i konsept-tegningene. Spillet startet som en Duke Nukem action-RPG, men det viste seg at Interceptor ikke hadde rettighetene til Duke, så i stedet for å gi opp bestemte de seg for å bruke karakteren til noe og Bombshell endte opp med å endelig få sitt eget spill.
Spillet er et klassisk “skyt-alt-i-filler” spill hvor alt går ut på å drepe alt som kan krype og gå, holde menneskeheten i live, og stoppe en galning som til forveksling ligner på Dr Proton. Bombshell har massevis av personlighet og kommer stadig med humoristiske innslag ala Duke Nukem, men med sin egen stil på det, og spillet føles mer som et Interceptor spill enn et Duke Nukem spill til tider, både på godt og vondt. Selv om spillet i starten hadde en god del tekniske problemer er de fleste av dem blitt patcha nå og teamet kommer til å supporte spillet i lang tid fremover.
Utvilsomt ikke det beste spillet fra 2016 men har det fortsatt mye moro med det.

4. CALL OF DUTY: INFINITE WARFARE

Jeg har vært fan av Call of Duty serien siden Modern Warfare 3 og er det en ting jeg elsker så er det at serien for hvert år klarer å gi en bedre campaign enn det forrige. Så langt er Infinite Warfare utvilsomt det beste eksemplet i serien og jeg kommer nok til å skrive en full omtale av spillet før eller senere så jeg skal ikke si for mye, men Infinite Warfare gir en veldig morsom og variert pakke, med en solid campaign, herlig multiplayer og et zombies modus som er must-play for 80-talls fanatikere.

3. SHADOW WARRIOR 2

Shadow Warrior 2 er oppfølgeren til remaken av Shadow Warrior fra 2013, utviklet av Flying Wild Hog som også er kjent for Hard Reset. Spillene deres er generelt kjent for å ha en nogenlunde oldschool følelse, inspirert av klassikere som Serious Sam og Quake. I Shadow Warrior spiller du Lo Wang, en samler av klassiske tegneserier, kjenner av 80-talls hår-rock og stor fan av japanske sverd. Lo Wang er, i typisk Duke Nukem stil, ikke kjent for å være noen sagtmodig helt, og har alltid en one-liner på lur når kampene går som hetest. I likhet med første spillet er det mye fokus på blanding av skyting og sverdkamp, dog med mer fokus på oppgradering av våpen og forskjellige egenskaper. Du kan også spille det co-op med en venn!

2. DEUS EX: MANKIND DIVIDED

Deus Ex: Human Revolution kom ut i 2011 og var på den tiden en noe etterlengtet oppfølger siden serien på mange måter var helt død etter skuffelsen av Invisible War. Mankind Divided prøver å følge opp suksessen til Human Revolution uten helt å klare å være like konsist bra på historien, som ender ganske plutselig, og spillet har en del microtransactions som er en noe forvirrende og merkelig greie å ha i spillet med tanke på hvor lite du faktisk trenger dem. Du kan gå gjennom hele spillet uten å bruke en krone på ekstra greier, og du har muligheten for å spille på nytt med oppgraderingene du har kjøpt så jeg skjønner ikke hvorfor de har lagt inn disse. Spillet er uansett utrolig bra på gameplay, og hvis du overhodet likte Human Revolution kommer du nok til å elske Mankind Divided.

1. DOOM

Det er utvilsomt ikke noe annet spill jeg kunne tenkt meg som årets spill i 2016. DOOM er den versjonen av DOOM som vi alle har hatt lyst på, som baserer seg mer på det klassiske gameplayet fra de gamle spillene og gjør akkurat nok til å modernisere elementene, men fortsatt beholde det som gjør DOOM til DOOM. Gameplayet er raskt og intenst, med brutale måter å drepe demonene på, og en hel haug med hyper-destruktive våpen som føles utrolig tilfredsstilende ut å bruke. Det er også utrolig hvor mye personlighet Doomguy har i spillet, tross at han aldri sier et kvekk, og faktisk gjør det som spilleren har mest lyst å gjøre! Historien er herlig klar over hvor latterlig den er og har moro med å ta seg selv helt seriøst men samtidig ikke.
Om mulig et av de beste skytespillene på lenge.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.