Tripwire sjefen går av etter tweet om omstridt abortlov
0

Tripwire sjefen går av etter tweet om omstridt abortlov

sep 07 Anders Lønning  

John Gibson, Presidenten for studioet bak spill som Maneater, Killing Floor og utgivelsen av Chivalry 2, uttalte på søndag sin støtte til den omstridte nye anti-abort lovgivningen som trådde i kraft 1. september. Heldigvis gikk ikke dette ubemerket hen, og etter tyn fra flere hold, deriblant forretningspartnerne i Torn Banner Studios og Shipwright Studios, har Gibson nå måttet gå av.

I tweeten som til slutt kostet han jobben sa Gibson at han var stolt over at Høyesterett i USA tok parti med lovgivningen som «beskytter babyer med hjerteslag», og at selv om han som en «Entertainer» sjelden uttalte sin politiske mening, mente han det var på sin plass å stå frem som en såkalt «pro-life» utvikler, eller som vi på godt norsk ville kalt en anti-abort tilhenger.

Den omstridte og arkaiske lovgivningen Gibson gav sin støtte til, Senate Bill 8, gjør all abort etter at et hjerteslag er oppdaget (vanligvis uke seks) ulovlig, og tilbyr 10.000 dollar i dusør til de som rapporterer de som de mistenker kan ha tatt, utført eller hjulpet noen med å anskaffe seg hjelp til å avslutte et svangerskap etter uke seks. Personen som tar abort vil ikke bli strafferettslig forfulgt som følge av et avsluttet svangerskap, men abortklinikker og andre som legger til rette for å avslutte svangerskap vil stå i fare for å bli saksøkt som en direkte følge av den nye lovgivningen.

Reaksjonene på Gibsons uttalelse lot seg ikke vente på, og God of War regissøren Cory Barlog sa det gjerne best:

I kjølvannet av uttalelsen har som nevnt flere av samarbeidspartneren til Tripwire tatt avstand til uttalelsen til Gibson, og flere va dem har varslet at de vil si opp samarbeidet med studioet så snart det lar seg gjøre. I morgentimene i dag kom Tripwire Interactive på banen med nyheten om at de hadde innstilt en ny midlertidig president og at studioet også tar avstand til John Gibsons private uttalelser.

– Uttalelsene til John Gibson er hans egen mening, og representerer ikke Tripwire Interactive som et selskap. Kommentarene hans tar ikke hensyn til våre samlede verdier som et team, verdiene til våre partnere eller felleskapet. Lederteamet her i Tripwire beklager på det dypeste og står samlet i vår forpliktelse til å raskt ta affære og fostre frem et mer positivt miljø.

– Med umiddelbar virkning trer John Gibson av som sjef for Tripwire Interactive. Med-grunnlegger og nåværende vise president, Alan Wilson, tar over som midlertidig sjef. Alan har vært med selskapet siden det ble grunnlagt i 2005 og er en aktiv leder i både studioets forretninger og utvikling. Alan kommer til å jobbe med resten av Tripwire lederne for å imøtekomme våre ansatte og partnerne våres bekymringer. Samtidig vil han avholde et allmøte og oppfordre til en åpen dialog med lederskapsteamet og alle de ansatte. Alan har en forståelse for både selskapets kultur og den kreative visjonen bak spillene som vil bære teamet gjennom denne overgangen, og han har full støtte fra lederskaps teamet.

Det er viktig å presisere at John Gibson gjennom ytringsfriheten selvfølgelig har rett, som en privatperson, til å gi sin støtte til hva enn det måtte være han vil gi sin støtte til, men den samme ytringsfriheten garanterer han på ingen måte at holdningene hans ikke skal få konsekvenser.

I dette tilfellet var det press både fra utsiden, og mest sannsynlig også internt hos Tripwire, som presset frem en reaksjon på at han som leder brukte sin stilling som president for Tripwire for å legitimere sine svært kontroversielle meninger. Han skrev selv at han ønsket å stå frem som en «Pro-life utvikler», og når man gjør det i den stillingen han har så kommer det til å få konsekvenser.

Så før noen roper ulv om «cancel culture» «woke journalister og utviklere» og hva enn det måtte være, vit at Gibson kunne ha støttet lovgivningen som privatperson, og ikke tweetet det ut på twitterkontoen hvor den eneste detaljen i bio delen av twitter profilen hans var «President – Tripwire Interactive»

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.