Tullebilde på avveier
0

Tullebilde på avveier

jun 12 Spill.no  

Det statsfinansierte nyhetsnettstedet ABC News i Australia brukte et photoshoppet bilde fra spillsiden GamesRadar da de skulle illustrere en sak om det kontroversielle 3DS-spillet Dead or Alive: Dimensions.

Pupper og dinosaurer

Det har i det siste vært mye oppstyr i australsk media over at Dead or Alive: Dimensions, som ble trukket tilbake i Norden, kun har fått den milde aldersmerkingen PG i Australia, noe som i praksis betyr at alle kan kjøpe det over disk. Spillets distributør i Norden, Bergsala, ble nylig anmeldt for distribusjon av barneporno, og Nintendo valgte derfor å trekke spillet fra hele regionen. Les mer om den kontroversielle saken her.

Da den statsfinansierte nettsiden ABC News skulle dekke saken, er det tydelig at de ikke akkurat satte den ivrigste spilleren på saken. Etter noe som unektelig må ha begynt som et bildesøk i Google eller lignende, endte journalist Cassie White opp med et bilde den engelske spillsiden GamesRadar hadde publisert for å være morsomme for en stund siden. Resultatet kan du se i bildet øverst på siden.

Som Justin Towell, redaktør i GamesRadar så fint påpekte det:

– Det er egentlig forståelig. Hvis du aldri har spilt et spill før, ser dette helt sikkert ut som et.

Mediastormen rundt den milde aldersmerkingen har for øvrig fått det australske sensurorganet til å trekke PG-merkingen, og nekter butikkene å selge Dead or Alive: Dimensions til kunder før spillet har gjennomgått en ny vurdering.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.