Turbulens for nytt flyspill
0

Turbulens for nytt flyspill

sep 30 Spill.no  

Tom Clancy har med bøker og spill skapt en konfliktrammet verden der mennesket konstant ligger på vippepunktet til selvutslettelse (kanskje ikke så ulik vår egen). Sist ut i krigen er kamppilot-spillet med navnet «H.A.W.X».

Historien

Året er 2012 og i rollen som piloten David Crenshaw (lederen av «High Altitude Warfare Experimental Squadron») får du etter mange års erfaring i det amerikanske luftforsvaret tilbudet om en tilsynelatende lukrativ jobb i Artemis Global Security. Med muligheten for å stride i lag med tidligere kamerater og en pen årslønn sier Crenshaw seg villig til å gjøre forskjellige kontraktjobben for det private konsernet med skumle hensikter.

Som i de fleste moderne krigsspill for tiden serveres det nok et eksempel på hvordan det kan gå når private selskaper får et skikkelig ballegrep om verden.

Låner kontrollsystem

I utgangpunktet noe som kan være både skremmende og underholdende, men når det formidles flere tusen fot over bakken i en intens «dogfight» blr det vanskelig å få med seg hva som blir sagt (i den lille ruten øverst i høyre hjørne på tv-skjermen). Ikke så overraskende lånes det av klassikeren «Ace Combat» på kontrollsystemet. Noe som ikke er meg imot da det er det mest solide.

Men for å gi oss følelsen av at vi i tillegg er fremtidens pilot er «Enhanced Reality System (ERS)» implementert i flyet. I praksis fungerer det som en andre pilot og vil assisterer i vrange situasjoner der det kreves hårfin presisjon. Baksiden med dette er at flyet blir tyngre å manøvrere i kamper, men velger du å slå systemet av får du friheten til å behandle flyet slik en ekte «Top Gun»ville gjort.

Dommen

Grafisk er «H.A.W.X» et pent spill. Flyene til disposisjon er pent modellert og storbyer som Rio de Janeiro og Washington DS er kartlagt på et detaljert nivå med kjente landemerker. Til slutt faller Tom Clancy’s H.A.W.X som et ganske så middelmådig spill. Den tynne og dårlig formidlet historien står ikke til stil med hva jeg forventer av spillet med en av verdens mest kjente forfattere på omslaget. Men har du en forkjærlighet for flyspill og ønsker å få et større innblikk i hendelsene rundt «G.R.A.W» spillene kan det være verdt en titt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.