Ubisoft med onlinepass
0

Ubisoft med onlinepass

jul 15 Spill.no  

Innbytte og salg av bruktspill er noe spillutgiverne har vært negative til i en årrekke. I tok Electronic Arts opp kampen ved å innføre engangskoder i spillene sine som blir brukt opp, og dermed reduserer verdien av et brukt eksemplar. Sony annonserte tidligere i sommer at de også innfører en slik løsning, og nå følger Ubisoft også etter.

Engangskoder

I spill fra Electronic Arts har det nå blitt helt vanlig at man må aktivere et online pass for å få tilgang til onlinedelen av spillet. Denne aktiveres ved å registrere en engangskode som følger med spillet. Ettersom denne koden kun kan brukes en gang, må andre som skal spille ditt spill betale for å laste ned et nytt onlinepass via nettet dersom de vil spille online med spillet. Dermed går bruktverdien på spillet ned ettersom man ikke får like mye innhold som man får om man kjøper spillet nytt.

I september kommer Sony med sin egen variant av EAs system. I Resistance 3 må du registrere en kode som følger med spillet for å spille online, via et nytt system Sony har kalt PSN Pass. Og nå følger også Ubisoft i fotsporene til Electronic Arts med sitt eget registreringssystem kalt Uplay Passport. Det første spillet ut med låst onlinedel vil bli Driver: San Francisco.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.