Undergrunnen på toppen
0

Undergrunnen på toppen

mai 24 Spill.no  

De offisielle salgstallene for fysiske dataspill i Norge har tikket inn. Ikke overraskende er det en viss russisk atmokatastrofe på topp.
Metro: Last Light har høstet gode kritikker, og er et klassisk førstepersons skytespill med svært god atmosfære. Totalsalget på tvers av formater var nok til å sikre førsteplassen på lista. 

Les vår anmeldelse her.

Men ser vi på salget for de ulike formatene oppdager vi noe pussig. Mens spillet er det mest solgte på Xbox 360-lista, er det på andreplass – slått av The Sims 3 – på PC. Dette skyldes nok at mange har kjøpt spillet digitalt via Steam, salg som ikke registreres i ANGIs salgslister. Aller merkeligst er Playstation 3-lista. Her er spillet på fjerdeplass, slått av Sly Cooper: Thieves in Time, Tomb Raider og Far Cry 3
En eller annen butikkjede må åpenbart ha hatt et svært fristende salg med Far Cry 3, for spillet ligger faktisk på andreplass på lista, hele seks måneder etter det ble lansert.

Les vår Far Cry 3-anmeldelse her.

På tredjeplass klorer Lara Croft og Tomb Raider seg fast. Spillet har solgt svært jevnt etter lanseringen i februar.

Les vår Tomb Raider-anmeldelse her.

Her er hele lista:

1.Metro: Last Light

2.Far Cry 3

3.Tomb Raider

4.Dead Island: Riptide

5.Call of Duty: Black Ops II

6.Assassin’s Creed III

7.Bioshock Infinite

8.FIFA 13

9.The Sims 3

10.Battlefield 3

11.Sly Cooper: Thieves in Time

12.Skylanders: Giants 

13.The Walking Dead

14.Crysis 3

15.Lego City Undercover: The Chase Begins

16.Injustice: Gods Among Us

17.The Elder Scrolls V: Skyrim

18.Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity

19.Sniper: Ghost Warrior 2

20.Grand Theft Auto IV

Salgsliste er sammenstilt av den nordiske bransjeforeningen ANGI og representerer salg av fysiske spill til norske forbrukere.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.