Underskudd på 33,5 milliarder kroner for Sony
0

Underskudd på 33,5 milliarder kroner for Sony

mai 10 Spill.no  

Sony har lagt fram tall for fjorårets finansår som ble avsluttet 31. mars, og det er lite lystig lesing for aksjonærene. Det japanske selskapet gikk på et underskudd på 33,5 milliarder kroner i fjor, ifølge Edge.

Tap i spillseksjonen og

Underskuddet gjelder for hele Sonys organisasjon. Forbrukerelektronikk-avdelingen, som inkluderer Sonys Playstation-avdeling, hadde et underskudd på 16,9 milliarder kroner i fjor.

Ifølge Edge har Sony hatt reduserte inntekter av Playstation 3-salg, som følge av prisreduksjoner, og salget av Playstation 2 som har vært en solid inntektskilde for firmaet har gått ned.

I tillegg har firmaet slitt i kjølvannet av naturkatastrofer. Fjorårets jordskjelv og tsunami i Japan rammet Sonys produksjonsledd hardt, mens en flom i Thailand rammet andre Sony-fabrikker. Den sterke kursen til den japanske valutaen Yen for også en del av skylden.

Underskuddet er hele 76 prosent høyere enn fjorårets underskudd, men Sony er likevel optimister når det gjelder inneværende finansår, der de regner med å gå med et overskudd på 2,2 milliarder kroner.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.