Unity-motoren er tilgjengelig for PS Vita
0

Unity-motoren er tilgjengelig for PS Vita

jan 16 Spill.no  

Unity Technologies, selskapet bak den populære spillmotoren Unity, kunne nylig annonsere at motoren nå støtter utvikling for PS Vita. Vita-støtten er en del av selskapets partnerskap med Sony, som ble inngått i mars 2013.

Dermed er det duket for at alle utviklere med lisens for å utvikle til Sonys konsoller kan bringe Vita-spill til live ved hjelp av Unity. For de som nøyer seg med kun å spille spill til Sonys håndholdte, og ikke lage de, vil det bety at vi potensielt kan se flere titler bli portet over til konsollen. En del av fokuset til Unity-motoren er muligheten til å enkelt overføre ferdigutviklede spill til andre plattformer, slik at indie-utviklere som for eksempel utvikler til PS3 lett kan gi sitt prosjekt Vita-støtte.

PS Vita har kanskje ikke oppnådd den kommersielle suksessen Sony hadde håpet på, men konsollen har blitt populær blant indie-utviklerne der ute som ønsker å bringe sine prosjekter til flere plattformer. Unity Technologies selv bringer fram Vitaens bevegelsessensorer, kamera og berøringsskjermer som gode grunner til at utviklere skal porte sine spill over til Vita

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.