Valve åpner for utviklerstyrte Steam-salg
0

Valve åpner for utviklerstyrte Steam-salg

feb 26 Spill.no  

Valves digitale distribusjonsplattform Steam er kjent for sine salg, som med årene har blitt hyppigere og hyppigere. I tillegg til årstidsrelaterte salg, der store mengder spill får betydelige priskutt, helgesalg og ukentlige salg, skal utviklere nå kunne planlegge sine egne salg uavhengig av Valves salgsprogram.

Denne nye funksjonen ble angivelig annonsert av Valve i en del av Steam-forumet som er reservert for utviklere, og deretter videreført av en utvikler via Reddit. Ifølge Reddit-brukeren (og et bilde av Valves annonsering) vil utviklere kunne planlegge salg på egne titler opptil to måneder i forveien. De utviklerstyrte salgene kan vare i opptil to uker, og hvor mange prosent avslag det vil være på titlene skal være helt opp til utviklerne selv.

Steam kjører som nevnt allerede ukentlige salg, der et knippe spill er tilgjengelig til nedsatt pris gjennom hele uken. Tjenestens nye system for utviklerstyrte salg skal gjøre det lettere for utviklere å delta i disse ukesalgene, dersom noen ønsker at deres produkter skal være en del av Steams promoterte salg. 

Det er tydelig at Valve ønsker å gi utviklere og utgivere større tilgang til butikkaspektene ved Steam, noe både utviklere og spillere sannsynligvis vil sette pris på. At utviklere nå kan arrangere salg uten å først inngå en direkte avtale med Valve vil nok føre til enda hyppigere salg på den populære distribusjonsplattformen. Steam-salg har ofte vist seg å være svært lukrative for utviklere, som har mulighet til å nå ut til Steams store database med ivrige spillere. Om salgene er like lukrative for spillerne er en annen sak – vi aner en økning i tynne lommebøker og digre Steam-backlogs i tiden framover.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.