Valve bekrefter Steam Box
0

Valve bekrefter Steam Box

jan 09 Spill.no  

Valve-sjef Gabe Newell har i et intervju med The Verge bekreftet studioets inntog i kampen om sofaspillerne.

– Ingen lukket boks

Som kjent kommer den såkalte Steam Box – et navn også Valve nå bruker offisielt – til å belage seg på Linux som operativsystem, og Steam som distribusjonskanal. Men det skal være mulig å trikse og mikse etter eget behov.

– Du kan installere Windows om du vil. Vi har ikke tenkt å gjøre det vanskelig. Dette er ikke på noen måte noen lukket boks, forteller Newell, med et tydelig stikk til Microsoft.

Newell ser for seg at flere produsenter kan utvikle Steam Box-er, som gårdagens Piston-modell fra XI3, men at selskapet selv vil gi ut en maskin som i utgangspunktet kjører Linux, er utstyrt med nettleser, og som tillater kjøring av tjenester som Netflix og lignende.

Biometri

I stedet for bevegelseskontroller som Kinect og PlayStation Move, kommer Valve til å satse på en håndkontroll som skal være både mer nøyaktig og kjappere enn noe annet på markedet, samt heftig bruk av biometri, som gjenkjenner ansikter, kroppsspråk og lignende. Det jobbes også med en trykkfølsom skjerm, men Valve vurderer fremdeles hvorvidt det er verdt de ekstra kostnadene.

I tillegg skal det bli mulig å tilpasse Steam ved å lage egne «butikker», hvor man kan luke bort titler som ikke er av interesse. 

Littlefoot

I tillegg til Steam Box, som kalles Bigfoot internt i Valve, jobbes det med en tilsvarende tilnærming til den mobile plattformen.

– Vi har også en Littlefoot […] Tilnærmingen blir ganske lik. Vi mener det er masse som trengs å gjøres også på nettbrett- og mobilmarkedet for å forbedre spillpotensialet, forteller Newell.

Ingen 2013-planer

Noen 2013-annonsering, som tyske Golem fortalte om her om dagen, er det imidlertid ingen planer om helt ennå. Ben Krasnow, som opprinnelig ble oppgitt å stå bak sitatet, hevder at ingenting ennå er bestemt.

– Vi jobber med en rekke saker når det kommer til å få Steam inn i stua, og vi planlegger en boks med maskinvare, men vi har ingen planer om å annonsere noe i 2013, forteller han i et intervju med Engadget.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.