Vi besøkte Vita Road Show
0

Vi besøkte Vita Road Show

feb 21 Spill.no  

I morgen lanseres Playstation Vita i Norge. For å skape oppmerksomhet rundt den nye konsollen, har Nordisk Film Distribusjon – Playstation-distributøren i Norge – reist land og strand rundt med Vita-maskiner i bagasjen for å la spillere få en sjanse til å bli kjent med maskinen. Vi tok turen innom to av stoppestedene til Vita Road Show for å lodde stemningen blant spillerne.

For dyr

– Jeg har skikkelig lyst på den, men den koster jo like mye som en Playstation 3, forteller Marius (16)  fra Oslo til oss. Han har akkurat sittet en halvtime og testet maskinene sammen med kompisen sin, Lars. Begge to er imponert over spillene de har sett.

– Uncharted: Golden Abyss var helt klart spillet som så ut til å ha best kvalitet, men også bilspillene var bra, forteller Marius.

Begge guttene har Playstation 3 fra før, og er fristet av den nye konsollen, men kommer til å vente på at prisen går ned. Det samme kommer Sindre Garmo (16) til å gjøre.

– Det virker som en god konsoll. Den føles solid og sitter godt i hånda. Jeg fikk prøve Uncharted, og det funket bra. Kanskje litt knotete i starten, men det kom seg etter hvert. Men jeg kommer ikke til å kjøpe konsollen med en gang, jeg vil vente på at prisen faller. Og på at det skal komme flere actioneventyr og rollespill til maskinen, kunne Sindre fortelle oss.

En som derimot skal kjøpe maskinen 22. februar er Lars Erik Hansen (31) fra Molde.

– Synes maskinen virket veldig lovende. Grafikken flyter fint, det eneste jeg håper på er at remote play-funksjonene bygges ut så man kan spille flere Playstation 3-spill på konsollen, forteller Lars Erik.

Årsaken er at samboeren til Lars Erik gjerne vil bruke TV-skjermen, og da blir det håndholdt spilling i sofaen på Lars Erik. Med Remote Play kan man spille PS1-spill og utvalgte minispill på en PSP koblet til PS3, men foreløpig er det ikke mange PS3-spill som støtter denne funksjonen. Lars Erik har vært en flittig bruker av PSP i mange år.

Jeg har vel mellom 25 og 30 PSP-spill, alle er lastet ned via Playstation Store, forteller Lars Erik.

Vita er allerede forhåndsbestilt, og spillene Ridge Racer og Escape Plan er de som frister mest i første omgang.

– Det er mulig jeg plukker opp Uncharted også. Spillene handler jeg digitalt via Sonys nettbutikk, avslutter Lars Erik.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.