Vi tester Hitman: Sniper Challenge
0

Vi tester Hitman: Sniper Challenge

mai 15 Spill.no  

I dag lanserer IO Interactive Hitman: Sniper Challenge, et nedlastbart minispill fra Hitman Absolution som er gratis tilgjengelig for alle som har forhåndsbestilt. Vi har testet Agent 47s nyeste oppdrag.

Fastlåst

Bare for å fastslå det med en gang, dette er ikke snakk om noen representativ demo for Hitman Absolution. Ja, jeg styrer Agent 47, men han sitter limt fast i hjørnet av et tak med en snikskytterrifle. Her er ingen sniking eller utforsking eller håndgemeng mot fiender. I stedet er det et rent snikskytterspill der vi har femten minutter på oss til å ta livet av en våpenprodusent og hans livvakter på et tak.

Alt foregår gjennom kikkertsiktet til snikskytterrifla, og det hele begynner når vår venn lander med helikopter. Taket er på toppen av en høyblokk, og er svært. I den ene enden foregår det en fest med mange dansende deltakere. Livvakter er utplassert over alt, og i starten er det spennende nok å bare fyre løs.

Men man har faktisk god tid på seg til å knerte våpenprodusenten, og etter et par spillinger der jeg bare skjøt fyren og alle vaktene jeg klarte å finne, begynner jeg å bli mer tålmodig. Vente på det rette øyeblikket.

Spillet er poengbasert, og optimalt sett må du klare å knerte både hovedmålet og alle livvaktene. Dette krever timing og planlegging. Kombopoengsummer bygges opp, og snart oppdager jeg at man også kan bruke omgivelsene. Miner er plassert ut rundt omkring, som kan aktiveres med et skudd, for eksempel.

Men det er det samme oppdraget på nytt og på nytt, og det er klart man går lei etter hvert. Heldigvis har IO Interactive dyttet inn et tonn med hemmeligheter i høyblokka. Spillet har en hel haug av prestasjoner som kan låses opp, for eksempel kan man finne tre badeender som skal skytes, en ninja. Og ikke minst er det mye merkelig man kan finne ved å studere vinduene i høyblokka.

Det gir litt ekstra krydder til en spillopplevelse som egentlig ikke er omfattende nok til å være en reell prøvesmak på Hitman Absolution, men likevel underholdende nok på sine enkle premisser.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.