Vi tester Nintendos nye håndholdte!
0

Vi tester Nintendos nye håndholdte!

jun 17 Spill.no  

Spill.no er til stede på den årlige E3-messen i Los Angeles, hvor vi prøver det meste som kommer av nye spill og maskiner. På Nintendos stand klarte vi i dag å slå kloa i den aller heteste konsollen på spillmessa i år: Nintendo 3DS.

Uferdig design?

De første sekundene den lå i hånda mi, føltes det litt uvant. Utformingen av knappene, og skjermene virker rett og slett litt uelegant, spesielt sammenlignet med Nintendo DS og DSi. Kanskje er det bare den store svarte flaten rundt toppskjermen som forvirrer meg, eller så har jeg bare blitt vant til å bruke Nintendo DSi XL.

Men det spiller liten rolle, her er det skjermen som skal testes. En rekke demoer ruller og går over skjermen, i noen får jeg styre et spill, i andre får jeg bare se på eller kontrollere kameraet. Men effekten slår meg nesten umiddelbart. Dette er faktisk et ekte 3D-bilde. Uten at jeg bruker briller.

Dybdesyn

Jeg får se ekte film, og det ser akkurat ut som kinoskjermen i Avatar, da jeg så den med 3D-briller på. Dybden i bildet er der, handlingen foregår på flere plan. Jeg er imponert.

Også spillgrafikk nyter godt av dybden. Under en av spilldemonstrasjonene forsøker jeg å slå av 3D-effekten, som kan justeres med en glidefunksjon på siden, og bildet blir plutselig standard todimensjonalt. Fortsatt skarpt og lekkert, men uten dydbeeffekten. Jeg dytter bryteren tilbake til full 3D igjen, og plutselig ser jeg inn i skjermen igjen. Det er noe magisk over hele opplevelsen, slik det ofte er når man opplever noe spennende for første gang.

Det som derimot kan bli et lite problem er at man bør holde konsollen ganske stødig når man spiller i 3D. Hvis jeg forandret vinkelen på skjermen i forhold til øynene mine, flimrer bildet litt, og 3D-effekten forsvinner litt, inntil øynene mine venner seg til den nye vinkelen. Og roterer jeg maskinen forsvinner effekten helt.

Men dette er ikke noe problem om man ligger på sofaen eller sitter i en stol og spiller. Og er også noe som kan bli forbedret før den endelige maskinvaren lanseres.

Lansering og pris?

Som blir på et eller annet ukjent tidspunkt. Nintendo nevnte ingen informasjon om lanseringen av konsollen på konferansen sin, og kom heller ikke med noen pris. De har tidligere snakket om at konsollen skal lanseres i løpet av nåværende finansår, og det betyr at den senest må være i salg 31. mars. Men Nintendo kan spre lanseringen, slik at den kun lanseres i Japan først, og Europa og USA får den senere, så jeg tror faktisk ikke vi vil se denne i Europa før tidligst neste sommer.

Prisen ville heller ikke Nintendo si noe om. Med tanke på at det ligger dyrere teknologi bak komponentene her, er det optimistisk å tro at den vil ligge på samme nivå som Nintendo DS i dag. Skal jeg tippe snakker vi om mellom 2000 og 3000 kroner, avhengig av forhandler og tilbud.

Konklusjon

Ser man bort fra det faktum at skjermen er litt sensitiv for bevegelser, ser dette ut til å bli en fantastisk maskin. Illusjonen av å se inn i skjermen første gang ga meg hakaslepp, og jeg er svært spent på hvilke spillopplevelser Nintendo kommer til å utforme som utnytter det nye potensialet. Jeg krysser fingre og tær for en europeisk lansering så snart som mulig.

For en komplett liste over annonserte spill til Nintendo 3DS, se neste side!

Komplett liste over spill annonsert til Nintendo 3DS (kilde: Kotaku):

Nintendo

Animal Crossing
Kid Icarus: Uprising
Mario Kart
Nintendogs + Cats
Paper Mario
Pilotwings Resort
Star Fox 64 3D
Steel Diver

Activision

DJ Hero 3D

AQ Interactive

Cubic Ninja

Atlus

Etrian Odyssey
Shin Megami Tensei
Shin Megami Tensei: Devil Survivor
Shin Megami Tensei: Persona

Capcom

Resident Evil: Revelations
Super Street Fighter IV 3D

EA

FIFA Soccer
Madden NFL
The Sims 3

Gameloft

Asphalt GT

Harmonix

(Untitled Music Game)

Hudson

Bomberman
Deca Sports
Kororinpa

Konami

(Untitled Baseball Game)
Contra
Frogger
Hideo Kojima’s Metal Gear Solid Snake Eater 3D «The Naked Sample»
Pro Evo

Level 5

Professor Layton and the Mask of Miracle

Majesco

BloodRayne: the Shroud
A Boy and His Blob
Face Racers: Photo Finish
Lion’s Pride: Adventures on the Serengeti
Martha Stewart
WonderWorld Amusement Park

Marvelous

BOKUJYOUMONOGATARI 3D

Namco Bandai

Dragon Ball
Gundam
Pac-Man & Galaga
Ridge Racer
Super Robot Wars

Rocket

Crash City GP
Super Robo

SEGA

Sonic the Hedgehog
Super Monkey Ball

Square Enix

Codename: Chocobo Rcing 3D
Dragon Quest
Final Fantasy
Kingdom Hearts

Take-Two

Carnival Games

Tecmo Koei

Dead or Alive 3D
Dynasty Warriors
Ninja Gaiden
Samurai Warriors 3D

Tomy

Lovely Lisa 3D
Naruto Shippuden Action

THQ

de Blob 2
Kung Fu Panda: Kaboom of Doom
Marvel Super Hero Squad Infinity Gauntlet
The Penguins of Madagascar
Puss N Boots
Saints Row: Drive By

Ubisoft

Assassin’s Creed: Lost Legacy
Battle of Giants: Dinosaur Strike
Driver Renegade
Hollywood 61
Tom Clancy’s Ghost Recon
Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory

Warner Bros.

Batman
LEGO

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.