Vil AMD hoppe over 8000-serien?
0

Vil AMD hoppe over 8000-serien?

jul 10 Spill.no  

AMD, som er Nvidias største erkerival, kan for noen se ut til å ha tatt seg en aldri så liten pause. Ettersom Nvidia nylig lanserte tre nye skjermkort i sin 700-serie skulle man gjerne tro at AMD ville svare med sin etterlengtede 8000-serie. Dette har enda ikke skjedd og skal vi tro ChinaDIY, blir vi heller aldri å se noe til denne serien utenom i ferdigbygde OEM maskiner.

Ifølge ChinaDIY kommer AMD nemlig til å hoppe rett på 9000-serien, eller Volcanic Islands som den også går under. Disse blir mest sannsynlig lansert rundt oktober engang. Dette virker meget sannsynlig ettersom AMD har inngått et partnerskap med EA og Battlefield 4 blir lansert i nettopp dette tidsrommet. 

AMD vil trolig starte med HD 9970 som vil være raskere en Nvidias GTX 780, men svakere enn GTX Titan. For de fleste er uansett ikke ytelsen den avgjørende faktoren, men prisen. Det er nemlig her AMD pleier å vise sin styrke. Dersom prisen legger seg rundt 4000 kroner, har ikke Nvidia mye å stille opp med og må nødvendigvis senke prisene sine. 

AMD er et amerikansk firma som spesialiserer seg på prosessorer i datamaskiner. Dette gjelder både CPU og GPU. I nyere tid har de også begynt å produsere fysisk minne, også kalt RAM.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.