Vinneren av Nintendo-VM er kåret
0

Vinneren av Nintendo-VM er kåret

For første gang på 25 år ble det i natt arrangert verdensmesterskap i Nintendo-spill. I åtte forskjellige spill konkurrerte 16 deltakere om et gjevt trofé og en enda gjevere tittel.

Spillene som ble konkurrert i fram til finalen var Splatoon, Blast Ball, Mario Kart 8 og Smash Bros., mens deltakerne i spesielle elimineringsrunder fikket ekstra forsøk på å komme seg tilbake i konkurransen ved å spille ulike retrospill. Disse var Zelda, Super Metroid og Balloon Trip.

I finalen, som sto mellom spillerne Cosmo og John Numbers, ble det konkurrert i Super Mario Maker, som hadde fått oppdatert navn for anledningen. Her var det om å komme seg igjennom fire baner, designet av ansatte i Nintendo Treehouse, og som virkelig kan sies å være blant de mest bisarre Mario-banene en kan tenke seg.

Til slutt var det John Numbers som sto igjen som vinneren, etter å ha bevist sine ferdigheter i Mario på langt bedre måte enn motstanderen. For å dele ut trofeet, kom spillegenden Shigeru Miyamoto inn på scenen, og begge finalistene fikk i tillegg en 3DS, som ble signert av Miyamoto foran kamera.

Eventet ble utvilsomt en suksess, og vi håper Nintendo gjør dette til en årlig tradisjon, eller at det i hvert fall ikke blir 25 år til neste gang.

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.