We Happy Few får klassifisering i Australia likevel
0

We Happy Few får klassifisering i Australia likevel

jul 05 Anders Lønning  

Tidligere rapporterte vi at Compulsion Games-spillet We Happy Few ikke kom til å bli klassifisert av det notorisk strenge australske klassifiseringsorganet ACB.

Dette var hovedsakelig grunnet spillets tilnærming til rusmisbruk og grafisk vold.

– Dataspill som viser, uttrykker eller på andre måter omhandler sex, stoffmisbruk eller avhengighet, kriminalitet, grusomhet, vold, frastøtende eller avskyelige fenomen på en måte som er i strid med aksepterte forventninger til moral og anstendighet hos voksne folk skal ikke klassifiseres, sa ACB den gang.

Men nå har altså ACB sett over spillet en gang til, og enstemmig kommet frem til at We Happy Few kan lanseres på markedet med en så kalt «R 18+»-klassifisering og at spillet skal merkes med «fantasivold og interaktiv bruk av narkotika».

I Australia er så høye aldersegrenser på spill lovpålagte, og ikke anbefalte slik de er her i Norge. Det vil si at spillet ikke lovlig kan selges til mindreårige.

Compulsion Games uttalte at de var svært glade for at ACB gav spillet en ny vurdering og kom frem til at det kunne selges på det australske markedet uten at spillet måtte sensureres på noe som helst måte.

We Happy Few kommer ut av Early Access og lanseres som fullversjon på PC, PS4 og Xbox One 10. August.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.